View Single Post
  #292  
Vechi 08.01.2013, 11:09:32
Pascaru Manole Pascaru Manole is offline
Banned
 
Data înregistrării: 09.03.2011
Religia: Ortodox
Mesaje: 19
Implicit Am scapat de PDL,si am dat de....mafia rosie.Eu apolitic,

Romania liberă dă în vileag groznicătoriile lui Traian Băsescu
Control asupra justiției, arestarea lui Dan Voiculescu, spargerea USL
Acasă » Actualitate


Când tace Băsescu, vorbesc vuvuzelele din media


Agenții lui Băsescu au ieșit din bârlogul în care au stat ascunși după ce el a fost umilit la alegerile parlamentare din decembrie trecut. Agenții din presă! Când tace Băsescu, vorbesc ei: acoperiții sau mai puțin acoperiții din mass-media.După cum le e misia ori simbria.

Evoluțiile ulterioare participării lui Băsescu la ședința Consiliului Superior al Magistraturii par a demonstra un lucru: se pune în scenă piesa mizeră în care rolurile sunt distribuite. O piesă cu sun singur actor în rolul principal, Băsescu, și cu mulți alții în roluri de figuranți. Rolul acestora din urmă ? Ecoul ! Ei sunt ecoul lui Băsescu. Spune Băsescu ceva, hop! și ei preiau, amplifică. Și dezvoltă! Ce nu spune Băsescu în mod direct, probabil din timiditatea-i proverbială, spun cu mult ”curaj” oficioasele sale. Nici nu mai e nevoie de purtător de cuvânt al Cotrocenilor. Pontarea acestuia poate fi doar o dovadă vie că spiritul Elenei Udrea e prezent peste tot prin palat. Băsescu și-a tras acum purtători de cuvânt cu gazetă. Ce mai contează că proprietarul gazetei are probleme serioase cu diverse organe ? Este un mogul la fel de bun ca fratele Bancorex.

Ceva între ecou și purtător de cuvânt cu gazetă pare să fie și editorialistul României libere. Care ne transmite pe de o parte, la fel cum o făcea și televiziunea fratelui bancorex zilele trecute, cam cum, unde, cât și când ar trebui să se rupă USL. USL, adică exact coșmarul lui Băsescu al majorității parlamentare democratice. Acea majoritate parlamentară care a început să stopeze înaintarea tăvălugului dictaturii portocalii a lui Băsescu.

Ce n-a spus Băsescu în mod direct, spune gazeta sa de serviciu: Dan Voiculescu ar cam trebui arestat. La fel de arestat cum a reușit Băsescu și cu Năstase și cu Vîntu. Următorul pe listă e Ghiță, dacă nu-și continuă jocul la două capete. Așa cum a făcut-o televiziunea sa, în primele zile ale acestui an, când a arătat cam pe unde și din motive ar trebui să se rupă USL.

Cu Vîntu, Băsescu aproape că a rezolvat-o prin Ghiță și cu ajutorul justiției fantastic de independente. Singurul ghimpe din gâtul lui Băsescu a rămas Voiculescu și trustul său de presă. Nu întâmplător: alături de extrem de puține publicații, Intact Media și mai ales Antena 3 au dus - prin adevărurile rostite nu doar cu insistență, ci cu disperare pe alocuri-, la umilitoarea înfrângere a lui Băsescu.

Iată mostre clare de presă-goarnă:

”Fără sprijinul său (al lui Voiculescu-n.cotidianul.ro), zilele lui Antonescu în fruntea PNL sunt numărate. Așa se explică disperarea fostului mare candidat la prezidențiale de a-și elimina din partid principalii rivali.

Fără Voiculescu și fără Antonescu, dizolvarea USL este ca și realizată. O dată cu ea, PSD își atinge scopul de a guverna aproape singur, adică doar cu UDMR, iar Traian Băsescu și-ar putea vedea împlinit visul pe care l-a ratat în 2005 - crearea unui singur mare partid de dreapta.”

”Ieșirea din bârlog a președintelui, și încă pe cel mai important front al confruntării cu politicienii care au reușit de două ori suspendarea sa, justiția, nu a rămas fără răspuns. La doar câteva ore după ce fusese atacat, Dan Voiculescu a postat pe blog o replică în care îl acuză pe Traian Băsescu că el este cel ce a manipulat magistrații. Nu aceste acuzații sunt interesante însă, ci ceea ce se află în spatele lor.

Cheia mesajului lui Voiculescu stă în următoarele fraze: "(...) Mă aștept, de altfel, ca și în dosarul ICA, în care, fără nici o probă, sunt acuzat că am exercitat influențe, să se găsească și magistrați sensibili la eventuale dorințe ale domnului președinte numit... Sper, deși am mari rezerve, că, măcar din anul 2013, toți magistrații vor judeca fiecare dosar cu obiectivitate și corectitudine, conform prevederilor legii și realității obiective susținute de probe, nu de sugestii politice sau de altă natură".

Cuvintele de mai sus reprezintă, în esență, recunoașterea unei înfrângeri. Deși i se datorează într-o bună măsură "zdrobitoarea" victorie a USL, finanțatorul "ultrașilor" anti-Băsescu, după cum îl alintă aliații săi de la Kremlin, nu doar că nu și-a îngenuncheat adversarul de moarte, dar nici măcar nu a reușit să-și securizeze imunitatea. Așa se explică "rezervele" sale.

Mai mult, sunt semnul că se teme cu adevărat că va ajunge, până la urmă, în închisoare. O posibilitate care astăzi pare la fel de nerealizabilă pe cât păreau cu doar puțină vreme în urmă și condamnările lui Vîntu și Năstase.

Practic, în jocul cu Justiția lui Voiculescu nu i-a ieșit, până acum, nimic. Deși a impus-o pe Mona Pivniceru ca ministru, nu a reușit să determine numirea unor procurori-șefi favorabili sie și USL și, ultimul eșec, nici să răstoarne echilibrul de forțe din Consiliul Superior al Magistraturii. În ciuda manevrelor Monei Pivniceru, la șefia CSM a fost aleasă Oana Schmidt Hăineală, fostul vicepreședinte, care a reușit anul trecut, alături de Oana Ghica, să dejoace planurile ministrului Justiției și ale celor ce o trag de sfori.

Nici atacurile imunde la adresa celorlalte instituții nu s-au soldat cu vreun rezultat concret, nu le-au slăbit influența, nu au reușit să determine vreo demisie sau o destituire, în schimb au reușit să le ostilizeze și mai tare. Și i-a făcut dușmani chiar și pe cei ce nu au nici o simpatie față de Traian Băsescu.

Voiculescu nu ar fi simțit nevoia să-i răspundă lui Băsescu dacă nu ar exista un dosar care îi ticăie sub pernă - procesul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, prin subevaluarea bunurilor cu 7 milioane de euro. Dosarul are deja patru ani vechime și nu a fost pronunțată încă vreo sentință.

Indiferent de tertipurile la care va recurge, cum au fost demisia din vechiul Senat și nedepunerea jurământului pentru actualul mandat, în final tot nu va putea împiedica ajungerea dosarului său înapoi la Curtea Supremă de Justiție. Or, această instanță este condusă de Livia Stanciu, cea care, fără să-i pronunțe numele, a catalogat, în ședința CSM de vineri, ca inadmisibile încercările sale de a-și rezolva problemele cu justiția prin intimidarea magistraților. Șansele de a mai amâna mult un verdict nefavorabil sunt aproape zero.

Voiculescu a vrut să transmită un mesaj à la Năstase, de anticipare a unei sentințe împotriva sa, și pentru că, întocmai ca fostul lider al PSD aflat astăzi după gratii, știe că Băsescu este doar o parte a problemei.” *Sublinierile aparțin redacției cotidianul.ro.
Reply With Quote