Subiect: adoptie
View Single Post
Vechi 08.01.2013, 16:24:07
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Asta in cazul ca ne intereseaza doar sanatatea copilului la nastere.
Dar apoi?... Cum stam cu sanatatea (fizica, psihica, spirituala), cu educatia?

Dupa opinia mea, asa cum cu tarie cred, situatia pe parcursul copilariei, fie si in cei sapte ani de-acasa, este asa:

dezavantaj: parinti aparent sanatosi (si in orice caz, vulnerabili in orice clipa a vietii) + comportament iresponsabil al parintilor fata de interesele/nevoile fundamentale ale copilului de-a lungul fiecarei zile, an de an... (roadele se vad cu ochiul liber: in parc, pe strada, la scoala, in curtea Bisericii care a devenit maidan de joaca pentru micii "crestini" etc.)

Nu doresc sa polemizam pe acesta tema. Am spus doar ca este opinia si convingerea mea, posibil falsa. Insa eu asa cred cu tarie ca stau lucrurile in realitatea/societatea romaneasca de azi. Cel putin in Bucuresti.

P.S. In prezent consider ca se petrece unul din cele mai oribile fenomene din istorie: multilarea sistematica si complexa a copiilor de catre vrajmasul omului prin intermediul parintilor. Dracu nu mai asteapta pana ajunge feciorul sau fiica la adolescenta, ci lucreaza cu mare spor de cand vine bebelusul pe lume. Cu deplinul concurs al parintilor. Care parinti? Cum care? Acei parinti care, nu-i evident?, isi "iubesc" copilul pana-l omoara sau il transforma, probabil pentru totdeauna, in porc. Pardon, ma iertati, in cetatean european, in individ californian, in om evoluat spiritual, in femeie cu demnitate, in abil om de afaceri, in fotbalist, in om cu stare, in starleta, in VIP, in ce mai vreti sa insiram...
Hmmm, discutia era despre riscurile adoptiei (nu stii ce copil iei). Educatia, cei 7 ani de acasa nu tin de problema adoptiei unui copil strain. Formarea copilului tine de parinti in mai mare masura decat de calitatile copilului, deci sunt de acord cu dvs.
Reply With Quote