Subiect: Inchizitia
View Single Post
Vechi 08.01.2013, 20:03:18
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Ultima afirmatie e fireasca, Biserica e Una singura, stim ca e cea Ortodoxa, iar celelalte culte care pretind ca sunt si ele biserici ii induc in eroare pe oameni ca sa nu ajunga in adevarata Biserica si sa se mantuiasca. De aceea sfantul le numeste antibiserici.
Pe forum cred ca lipseste mai mult aceasta marturisire ortodoxa, pentru ca pe cele cu influenta ecumenista le tot auzim constant. Poate isi mai dau seama si ortodocsii care impartasesc aceste conceptii.
Creștinismul consider că are nevoie mai mult de trăire decât de vorbire. Prea ades ajungem la „certurile de cuvinte” pe care Apostolul ne spunea să le evităm. Cred că trebuie să ne mărturisim credința atunci când este cazul, și să evităm a ne defini doar prin opoziție cu cineva. Ortodoxia trebuie să fie cunoașterea lui Hristos. Despre El, despre felul în care Îl cunoaștem, dacă Îl cunoaștem, despre viața pe care o trăim cu El, în adevăr și în dragoste, mi se pare că se vorbește mai puțin.

Iar dacă noi suntem în Biserica cea una, înseamnă că numai noi Îl cunoaștem pe Hristos. Dacă așa este, atunci ceilalți trebuie să vadă asta la noi, să vadă lumina Lui, dragostea Lui, pacea Lui, într-un cuvânt, harul Lui în toate faptele și vorbele noastre. Asta e dreapta mărturisire.

Iar dacă nu putem face asta, poate ne lipsesec roadele Duhului Sfânt. Și fără ele nu ne putem socoti drept-măritori. Deci să lucrăm întâi, să le dobândim, ca să avem ce dărui, cu ce-i hrăni pe cei ce nu le au, pe cei flămânzi.
Reply With Quote