Subiect: Inchizitia
View Single Post
Vechi 08.01.2013, 20:36:55
MariaElena
Guest

Implicit Sa va ajut putin?

Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox Vezi mesajul
Doamne ajută.
Sfântul Ștefan cel Mare, în ultimii 10 ani de viață nu a mai avut o viață de păcat. Prin Sfântul Daniil Sihastrul, duhovnicul Sfântului Voievod, a renunțat la toate păcatele și și le-a plâns cu amar.

La fel ca Sfânta Maria Egipteanca. Înocmai asta este Sfințenia, lepădarea vieții în păcat. Ca și Sfântul Apostol Pavel. Dar spune asta eresului romano-catolic care încă mai vrea să ucidă oamenii prin "sfânta" inchiziție.

Oripilant.
Iertați.
In lupta pe care o duceti, cred ca pierdeti esentialul:
1. Fiecare dintre cele doua biserici in discutie are reguli proprii referitoare la trecerea in randul sfintilor a celor vrednici.
2. Ce mi se pare lipsit de sens este sa discutam: ca Stefan cel Mare a facut pacate, ca nu mai stiu care n-a avut o viata crestina etc. Ca , din aceste motive, n-ar trebui sa devina sfinti. Eu insami am spus pe un alt topic ca Stefan cel Mare a preacurvit, si ca, tot luptand prin razboaie a omorat multi oameni. Si ca exista canon pentru cei care lupta in razboaie: sunt opriti (se recomanda sa fie opriti de la impartasanie trei ani) etc. Dar am spus si ca astea nu sunt motive pentru a opri BOR sa faca procedurile (care se cer) pentru a deveni Sfantul Stefan cel Mare. [La Biserica la care mergeam (aproape 20 de ani) parintele nostru ne-a spus multe vorbe intelepte despre modul in care se iau aceste hotarari. Si ca nu trebuie sa ne repezim sa judecam cine a fost facut sfant si de ce, si ca nu merita... etc.] Acum este Sfantul Stefan cel Mare. Deocamdata nu ma pot ruga Sfantului Stefan cel Mare, dar ma rog de Dumnezeu sa ma ajute sa o pot face.
3. Dar oare, Saul a avut aripi de inger? Saul a dus o prigoana puternica impotriva Mantuitorului Iisus Hristos si impotriva crestinilor. Dumnezeu l-a iertat si Saul a devenit Apostolul Pavel, Apostolul iubirii.
4. Petru s-a lepadat de trei ori de Mantuitorul Hristos. Cand si-a dat seama ce-a facut a plans amarnic; si-l va urmari acest plans si aceasta durere toata viata. Si cand a fost crucificat a cerut sa fie crucificat cu capul in jos, din smerenie fata de Mantuitorul Iisus Hristos. <<Așadar, după ce au prânzit, i-a zis Iisus lui Simon Petru: „Simone, fiu al lui Iona, Mă iubești tu mai mult decât aceștia?“ El I-a zis: „Da, Doamne, Tu știi că Te iubesc“. Zisu-i-a lui: „Paște mielușeii Mei!“ Iisus i-a zis din nou, a doua oară: „Simone, fiu al lui Iona, Mă iubești?“ El i-a zis: „Da, Doamne, Tu știi că Te iubesc“. Zisu-i-a lui: „Păstorește oile Mele!“ Iisus i-a zis a treia oară: „Simone, fiu al lui Iona, Mă iubești?“ Petru s'a întristat că i-a zis a treia oară: „Mă iubești?“, și I-a zis: „Doamne, Tu pe toate le știi, Tu știi că Te iubesc“. Iisus i-a zis: „Paște oile Mele!>> Ioan 21, 15-17.
(Întreita întrebare și mărturisire semnifică reabilitarea lui Petru după întreita sa lepădare de Iisus. Comnetariu/explicatie, Parintele Bartolomeu Anania), Biblia – Sfanta Scriptura – Verisunea ANANIA, http://www.dervent.ro/biblia.php )
5. Sfantul Sfintit Mucenic Ciprian a fost mare vrajitor. Rugaciunile curatei fecioare Iustina l-au transformat pe vrajitorul Ciprian. Dumnezeu l-a iertat si acum, ne rugam Sfantului Sfintit Mucenic Ciprian, Sfintei Mucenite Iustina si Sfantului Mucenic Teoctist.
Deci, Dumnezeu vede altfel lucrurile.

Doamne ajuta!

Last edited by MariaElena; 08.01.2013 at 20:40:53.
Reply With Quote