Subiect: Inchizitia
View Single Post
Vechi 08.01.2013, 21:34:39
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariaElena Vezi mesajul
In lupta pe care o duceti, cred ca pierdeti esentialul:
1. Fiecare dintre cele doua biserici in discutie are reguli proprii referitoare la trecerea in randul sfintilor a celor vrednici.
2. Ce mi se pare lipsit de sens este sa discutam: ca Stefan cel Mare a facut pacate, ca nu mai stiu care n-a avut o viata crestina etc. Ca , din aceste motive, n-ar trebui sa devina sfinti. Eu insami am spus pe un alt topic ca Stefan cel Mare a preacurvit, si ca, tot luptand prin razboaie a omorat multi oameni. Si ca exista canon pentru cei care lupta in razboaie: sunt opriti (se recomanda sa fie opriti de la impartasanie trei ani) etc. Dar am spus si ca astea nu sunt motive pentru a opri BOR sa faca procedurile (care se cer) pentru a deveni Sfantul Stefan cel Mare. [La Biserica la care mergeam (aproape 20 de ani) parintele nostru ne-a spus multe vorbe intelepte despre modul in care se iau aceste hotarari. Si ca nu trebuie sa ne repezim sa judecam cine a fost facut sfant si de ce, si ca nu merita... etc.] Acum este Sfantul Stefan cel Mare. Deocamdata nu ma pot ruga Sfantului Stefan cel Mare, dar ma rog de Dumnezeu sa ma ajute sa o pot face.
3. Dar oare, Saul a avut aripi de inger? Saul a dus o prigoana puternica impotriva Mantuitorului Iisus Hristos si impotriva crestinilor. Dumnezeu l-a iertat si Saul a devenit Apostolul Pavel, Apostolul iubirii.
4. Petru s-a lepadat de trei ori de Mantuitorul Hristos. Cand si-a dat seama ce-a facut a plans amarnic; si-l va urmari acest plans si aceasta durere toata viata. Si cand a fost crucificat a cerut sa fie crucificat cu capul in jos, din smerenie fata de Mantuitorul Iisus Hristos. <<Așadar, după ce au prânzit, i-a zis Iisus lui Simon Petru: „Simone, fiu al lui Iona, Mă iubești tu mai mult decât aceștia?“ El I-a zis: „Da, Doamne, Tu știi că Te iubesc“. Zisu-i-a lui: „Paște mielușeii Mei!“ Iisus i-a zis din nou, a doua oară: „Simone, fiu al lui Iona, Mă iubești?“ El i-a zis: „Da, Doamne, Tu știi că Te iubesc“. Zisu-i-a lui: „Păstorește oile Mele!“ Iisus i-a zis a treia oară: „Simone, fiu al lui Iona, Mă iubești?“ Petru s'a întristat că i-a zis a treia oară: „Mă iubești?“, și I-a zis: „Doamne, Tu pe toate le știi, Tu știi că Te iubesc“. Iisus i-a zis: „Paște oile Mele!>> Ioan 21, 15-17.
(Întreita întrebare și mărturisire semnifică reabilitarea lui Petru după întreita sa lepădare de Iisus. Comnetariu/explicatie, Parintele Bartolomeu Anania), Biblia – Sfanta Scriptura – Verisunea ANANIA, http://www.dervent.ro/biblia.php )
5. Sfantul Sfintit Mucenic Ciprian a fost mare vrajitor. Rugaciunile curatei fecioare Iustina l-au transformat pe vrajitorul Ciprian. Dumnezeu l-a iertat si acum, ne rugam Sfantului Sfintit Mucenic Ciprian, Sfintei Mucenite Iustina si Sfantului Mucenic Teoctist.
Deci, Dumnezeu vede altfel lucrurile.

Doamne ajuta!
sa nu uitam de regele David. Si el a ucis oameni in razboaie, a preacurvit cu Batseba, l-a ucis pe Urie sotul Batsebei, dar s-a pocait si Dumnezeu l-a iertat. L-a fel s-a intamplat si cu Stefan cel Mare
Reply With Quote