Citat:
În prealabil postat de MariaElena
3. Dar oare, Saul a avut aripi de inger? Saul a dus o prigoana puternica impotriva Mantuitorului Iisus Hristos si impotriva crestinilor. Dumnezeu l-a iertat si Saul a devenit Apostolul Pavel, Apostolul iubirii.
4. Petru s-a lepadat de trei ori de Mantuitorul Hristos. Cand si-a dat seama ce-a facut a plans amarnic; si-l va urmari acest plans si aceasta durere toata viata. Si cand a fost crucificat a cerut sa fie crucificat cu capul in jos, din smerenie fata de Mantuitorul Iisus Hristos. <<Așadar, după ce au prânzit, i-a zis Iisus lui Simon Petru: „Simone, fiu al lui Iona, Mă iubești tu mai mult decât aceștia?“ El I-a zis: „Da, Doamne, Tu știi că Te iubesc“. Zisu-i-a lui: „Paște mielușeii Mei!“ Iisus i-a zis din nou, a doua oară: „Simone, fiu al lui Iona, Mă iubești?“ El i-a zis: „Da, Doamne, Tu știi că Te iubesc“. Zisu-i-a lui: „Păstorește oile Mele!“ Iisus i-a zis a treia oară: „Simone, fiu al lui Iona, Mă iubești?“ Petru s'a întristat că i-a zis a treia oară: „Mă iubești?“, și I-a zis: „Doamne, Tu pe toate le știi, Tu știi că Te iubesc“. Iisus i-a zis: „Paște oile Mele!>> Ioan 21, 15-17.
(Întreita întrebare și mărturisire semnifică reabilitarea lui Petru după întreita sa lepădare de Iisus. Comnetariu/explicatie, Parintele Bartolomeu Anania), Biblia – Sfanta Scriptura – Verisunea ANANIA, http://www.dervent.ro/biblia.php )
5. Sfantul Sfintit Mucenic Ciprian a fost mare vrajitor. Rugaciunile curatei fecioare Iustina l-au transformat pe vrajitorul Ciprian. Dumnezeu l-a iertat si acum, ne rugam Sfantului Sfintit Mucenic Ciprian, Sfintei Mucenite Iustina si Sfantului Mucenic Teoctist.
Deci, Dumnezeu vede altfel lucrurile.
|
Singura problema este ca , in cazul Sfintilor Pavel (Saul, Paul), Petru ori Ciprian avem dovezi biblice sau patristice ca Dumnezeu a vazut altfel lucrurile. Avem dovezi ca ei au abjurat erorile, au renuntat la modul de viata pacatos de pana atunci, s-au transformat in Cristos si viata lor a luat un cu totul alt curs, lucru certificat de Dumnezeu prin miracole. Nimic din toate acestea la sfantul ortodocsilor Stefan cel Mare.
Nu poti sa iei orice curvar betiv care a spaguit mai marii Bisericii, pusi tot de el descaunand pe cei in drept, sa-l faci sfant zicand ca omul s-a indreptat spre sfarsitul vietii. Trebuie dovezi, nu gluma, ca oricine sa poata sti si vedea asta. Mai mult, simpla convertire nu e suficienta: multi oameni, dupa patimile tineretii, ajung la convertire mai dovedibila decat la Musatin. Trebuie fapte suprameritorii de credinta, care sa certifice, precum in cazul lui Paul, Petru, Ciprian ca "cealalta parte a vietii lor lui Cristos ei au dat-o".