View Single Post
Vechi 09.01.2013, 00:59:44
adam000 adam000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.09.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Parintele Arsenie Papacioc recomanda rugaciune Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatosul! Aceasta rugaciune ajuta credinciosul sa se afle intr-o prezenta continua, atat de necesara si importanta pentru suflet. Despre rugaciunea dupa tipic Parintele spunea:

"Dupa ce isi termina rugaciunea aceasta dupa tipic omul se considera achitat de obligatia rugaciunii si se retrage fara nimic de la ceea ce ar trebui sa-l tina prezent. Daca ai rostit un Tatal nostru, daca ai citit un Paraclis si un Acatist e foarte bine. Dar ceea ce, de fapt, trebuie adus la cunostinta, pentru a se intelege, e prezenta inimii continua.

Adica sunt mai mult pentru o continua tresarire duhovniceasca. De aceea pot sa spun ca: orice clipa poate sa fie un timp si orice suspinare poate sa fie o rugaciune. Suspinarea, insa, nu iti ia timp. E la indemana si angajeaza toata fiinta ta: Of, Doamne!, si ai facut mai mult decat acela care a zis de zece ori Tatal nostru, il stia pe de rost si l-a zis repede. Nu aceasta inseamna castig duhovnicesc: Am zis multe!. Stii ce faci dupa ce zici multe: Doamne, am zis... si am depasit pe multi!

O rugaciune adanca inseamna o tacere adanca.

M-a intrebat cineva de cate ori sa zica rugaciunea, dupa ce un alt parinte ii recomandase sa o spuna de 1.000 de ori. I-am raspuns: Sa zici o data si sa nu mai termini!. Iar cuiva care m-a intrebat: Cate metanii sa fac in douazeci si patru de ore?. I-am raspuns: Ai libertatea sa faci cate poti! Dar sa faci."
Frumoasa dragoste de Dumnezeu!!!

Indragostitul are libertate deplina sa faca cate declaratii de dragoste voieste! Si cum voieste! Doar sa faca! Doar sa fie indragostit de Dumnezeu si sa faca!
Zicea un parinte ca in filmele de dragoste indragostitii (isi) zic: dorinta ta este porunca pt mine (your whish is my command). Oare cati dintre noi zic asa Lui Dumnezeu?!?

Asa este! Oare cati dintre noi sintem indragostiti de Dumnezeu? Indragostiti de fapt cu dragostea Lui, nu a noastra!