Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Fiind vegetarieni din primăvara trecută, noi am realizat în timp că nu prea e nevoie de ulei la mîncare. Rețetele se pot adapta în consecință: supele, borșurile se pot face fără ulei (nu-i nevoie să călești ceapa), mîncăricile de linte, fasole, hrișcă, orez șamd sînt bune fără ulei, pîinea se poate face fără ulei (nu se prinde de tavă dacă nu o ungi) și lista poate continua. Dacă nu mă înșel, folosim doar uleiul de măsline, și acela numai pentru salate și pentru pasta de năut.
|
Nu e vorba ca nu se poate - fizic, ci ca nu este usor.
Ce spui mai sus e valabil pentru posturi sau tot timpul anului?
Citat:
Grăsimile vegetale sînt din belșug în tot felul de semințe și boabe. E cel mai indicat să fie consumate în stare naturală, neprocesate termic și neextrase din sămînța respectivă.
|
E drept, exista surse de grasimi in lumea vegetala (doar de acolo sunt extrase uleiurile vegetale) asa cum sunt si surse de proteine, dar nu e usor sa ai o dieta echilibrata care sa includa cantitatea corecta de oleagionoase.
Mai ales ca lipidele sunt esentiale pentru buna functionare a creerului.