View Single Post
Vechi 09.01.2013, 18:56:48
celestial_pottery
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Ei, punctul de vedere catolic ar fi că tocmai asta a fost una dintre cauzele convertirii, faptul că nu ați practicat și cunoscut catolicismul.

Evident, mie asta mi s-a spus despre convertirea mea de la ortodox nepracticant la catolic practicant :)

Să nu înțelegeți că eu personal vă critic, dimpotrivă; dar vă las cu un gând: exact așa cum unii catolici/protestanți etc. spun că nu l-al cunoscut pe Dumnezeu decât în BO, la fel spun și simt și unii actuali catolici (exemplul meu): că nu l-au cunoscut pe Dumnezeu decât în BC.
Mihai, mai bine decit tine nu ar fi spus-o nici macar un teolog profesionist. Adevarul ca obiectivitatea lui Dumnezeu ne vorbeste prin subiectivismul nostru, asa otravit de cadere cum e el.
Eu nu am fost vreodata ateu, dar cind eram adolescent, si credem in Dumnezeu intr-un mod total extraeclezial si adogmatic, tot simteam ca singurul cuvint, la nivel pur de senzatii si adogmatic de atunci, cu care puteam descrie ce stiam si vedeam despre BC era "maretie". Sincer. Intotdeauna m-au deranjat miraielile, vecine ca ton si continut cu injuratura, pe care le adresau multi BC.
Reply With Quote