Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Vreau să spun că ei nu ar lua un act cu cip - pașaport, buletin.
|
Nu e obligatorie cartea electronica de identitate, poti opta pentru:
-carte de identitate
-carte electronica de identitate fara amprente
-carte electronica de identitate care contine impresiuni digitale,imaginea faciala etc.
Tinand cont ca valabilitatea cartii mele de identitate e pana-n 2022, (abia mi-am facut buletinul dupa ce l-am pierdut) n-am de gand sa mi-o schimb in 2013, cand incep sa se emita noile buletine, caci n-am nevoie de carte electronica de identitate, nu-i vad ultilitatea pentru mine. In schimb, c
ardul meu bancar are incorporat un microcip, care am inteles ca s-a introdus din ratiuni de siguranta. Nu renunt la el, ca-l gasesc eficient, deobicei folosesc cardul la cumparaturi, dar sa-mi fac buletin electronic doar asa, de fitze, e o prostie si mai vor si cu autograf, de parca as avea cazier :) Din moment ce am posibilitatea de a alege, e clar ca aleg cartea simpla de identitate, iar daca pe viitor nu se va mai putea, atunci varianta a doua, fara amprentare. Daca, prin absurd, conducerea BOR emite un comunicat prin care ne spune sa renuntam la cardurile bancare , atunci as renunta, ca la o adica pot sa ridic numerarul de la ghiseu, insa renunt nu pentru ca le-as da dreptate in privinta asta, ci pentru ca daca n-as face-o, ei ar aparea lipsiti de autoritate si si-ar pierde credibilitatea in fata lumii, ceea ce duce la dezbinare. Nu contribui eu la dezbinarea bisericii, dar imi va fi probabil greu sa le inteleg decizia.