View Single Post
Vechi 09.01.2013, 21:53:08
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Acuma o lună s-a lansat pe marile ecrane filmul "The hobbit", după o poveste a scriitorului britanic J.R.R. Tolkien (cu profunde accente creștine, dacă mi se îngăduie să menționez).

Filmul are 2 ore și jumătate. Până în prezent, am fost la cinematograf, să văd filmul, de 4 ori.
Dar știam de dinainte, despre ce va fi vorba, ce se va întâmpla, care este morala poveștii etc.

Când am asistat prima dată la Sfânta Liturghie, mi s-a părut cam lungă, și n-am înțeles ce înseamnă toate etapele.

M-am dus acasă, și m-am apucat de studiu.

Peste o lună, îmi părea prea scurtă Liturghia. Acuma știam ce se întâmplă.

Când ridică preotul Sfânta Hostie, mi se părea mie, durează prea puțin.... de ce o coboară așa repede ?!!!!! Când ridică Sfântul Potir, de ce îl coboară așa repede ?!!!

De ce Sanctus (Sfânt, sfânt) se cântă așa repede ?!!

Etc.

Dar dacă Sfânta Liturghie înseamnă pogorârea Cerului pe Pământ, și nu durează așa mult cum ne-ar place nouă, înseamnă că avem noi mai mult timp să încercăm să pogorâm Cerul pe Pământ, după Liturghie, așa cum I-ar place lui Hristos.

Concluzia: Când ies de la film, lung, scurt, nu trebuie neapărat să prelungesc filmul în viața reală.

Dar când ies de la Liturghie, lungă, scurtă, cum mi s-o fi părut, trebuie.... și așa, cu ajutorul lui Dumnezeu, Liturghia nu se termnină odată cu "ite missa est"....

Last edited by MihaiG; 09.01.2013 at 21:55:40.
Reply With Quote