View Single Post
Vechi 10.01.2013, 02:00:49
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

,,Caci va spun ca, daca neprihanirea voastra nu va intrece neprihanirea carturarilor si a fariseilor, cu niciun chip nu veti intra in Imparatia cerurilor."(Iisus Hristos)

Credinta adevarata ce va fi gasita dupa roada Duhului va fi cunoscuta.Stiuti sau nestiuti aceia ce o vor gasi aduce roade si niciodata,dar niciodata,Dumnezeu nu poate fi inselat cum pot fi oamenii de aparente.Acei putini vor fi in fata Mielului ,,multime multa, pe care nimeni nu putea s-o numere, din tot neamul si semintiile si popoarele si limbile, stand inaintea tronului si inaintea Mielului, imbracati in vesminte albe",precum se vede in Apocalipsa,aratand astfel ca samanta a crescut si desi poate poate parea putina in timpuri de restriste mare va fi rodul ei.Voia Lui,din vesnicie in vesnicie, se va face si nimic nu va sta in calea la ceea ce Dumnezeu a hotarat.Fiecare clipa si fiecare gand al nostru stau in fata Lui si nu exista om care sa stie cum va judeca Dumnezeu totul si pe fiecare in parte.Intr-o zi,in timpul trecerii noastre pe acest pamant sau dupa terminarea calatoriei prin lumea asta,totul se va opri si Cel de Sus va aduce lumea la judecata in fata Lui.Atunci toata zbaterea noastra va inceta si fiecare va vedea daca ceea ce a crezut si modul cum a trait au fost in voia lui Dumnezeu sau doar in voia lui,a omului.Pana la acel moment toata zbaterea va continua,cu tot ce contine ea dar totul,absolut totul, va avea sau nu va avea relevanta in functie de acel moment,al judecatii.Daca ai facut voia Tatalui,asa cum a fost ea traita,aratata si predicata de catre Mantuitor atunci te vei mantui,daca nu atunci vei cunoaste eternitatea fara Dumnezeu,cu tot ce inseamna asta.In aceea clipa tot ce ai facut poate fi rasplata ta sau damnarea ta si in ultimul caz sentimentul irosirii va fi,cred,teribil.Din acesta perspectiva fiecare clipa a noastra pe acest pamant capata o importanta vesnica,in bine sau in rau si daca cineva are dubii sa se gandeasca cat timp ii da lui Dumnezeu din viata Lui si cum ii face voia.Sa stiti ca la Judecata nu va exista compromis,Imparatia Cerurilor nu va primi si graul si neghina si vai de cel care va cadea in mainile Dumnezeului Celui Viu.Sa nu credeti nici o clipa ca poate fi pacalit de ticalosia noastra sau mituit cu aparenta comoda si impartita cu lumea.Pana la radacina vom fi judecati si fiecare va sta fata in fata cu tot ce a facut el pe acesta lume.Aceste lucruri nu sunt,asa cum cred unii,menite sa il transforme pe om intr-un prizonier al groazei ci sunt meninte sa ne aduca aminte ca asa cum Dumnezeu este iubire EL este si dreptate,la fel cum alina EL si judeca si va veni o zi cand judecata,semnul dreptatii Sale,va veni si atunci fiecare va sti daca ceea ce a crezut si ce a trait a fost Calea,Adevarul si Viata sau moartea.

,,Adevarat, adevarat zic voua: Cel ce asculta cuvantul Meu si crede in Cel ce M-a trimis are viata vesnica si la judecata nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viata."(Iisus Hristos)

Nu am nici un fel de dubii ca Dumnezeu va rasplati altceva decat ceea ce este conform dragostei si dreptatii Sale,asa cum s-au aratat ele prin maretia sfinteniei Sale in Hristos.Prin urmare credinta adevarata este aceea prin care te vei mantui si pana la acel moment vor exista diferite pareri omenesti cu privire la mantuirea ta dar atunci va exista una singura,cea care a fost de la inceput,asa cum a fost ea aratata prin Hristos.Multi spun ca au gasit-o dar nu o gasesti daca nu o traiesti.Multi spun ca au gasit-o traita de altii dar nu altii trebuie sa o traiasca ci tu trebuie sa o traiesti.Altii spera ca rodul altora mai buni sa le fie impartit si lor dar nu va fi impartit daca talantul si-au ingropat.Sunt foarte multi,cei mai multi suntem asa,foarte vocali dar va veni ziua cand vorba va sta fata in fata cu rodul ei,fapta,si atunci vorba goala se va duce ca un fum si fapta rea ne va trage dupa ea.Poti sa crezi ca intelegi si sa nu traiesti,poti sa crezi ca traiesti si sa fii mort,poti sa crezi ca esti bun si de fapt esti rau si poti crede ca esti pierdut,ca esti slab,ca esti nevrednic si vei fi mantuit si vei vedea ca fiecare clipa a ta,cand credeai ca poti atat de putin era de fapt doar un pas calauzit de intelepciunea Lui catre dragostea Sa,care este alaturi si in clipele cand o pasare moarta de frig cade spre pamant.Cineva spunea ca in acele clipe Dumnezeu o tine in palmele Sale.Intre judecata lumii si judecata lui Dumnezeu sta eternitatea.

,,Si a zis: Spre judecata am venit in lumea aceasta, ca cei care nu vad sa vada, iar cei care vad sa fie orbi. Si au auzit acestea unii dintre fariseii, care erau cu El, si I-au zis: Oare si noi suntem orbi?Iisus le-a zis: Daca ati fi orbi n-ati avea pacat. Dar acum ziceti: Noi vedem. De aceea pacatul ramane asupra voastra."

Poti o viata intreaga sa stai in lumea asta fara sa ai o clipa de credinta adevarata,si oare exista credinta fara pocainta si exista pocainta care sa te mai lase pe acelasi drum?Oricine, chiar dusman sa fie,citind cuvintele lui Hristos isi va da seama de cat de profunda trebuie sa fie transformarea si cum ea nu poate fi masluita in fata lui Dumnezeu.Orice gand din spatele vorbei sau faptei va fi adus la lumina si nimic pe lumea asta nu poate descrie acel moment cand totul,dar absolut totul,va fi adus la lumina,cand nimic nu va mai fi altfel decat cum a fost in realitatea pe care noi acum nu o stim.Mie imi poate spune un om ca traieste in cea mai curata credinta dar nu pe mine trebuie sa ma convinga,eu sunt usor de pacalit, ci pe Dumnezeu,si EL va lumina prin tine, iar omul care isi traieste viata stiind ca fiecare clipa a sa este in fata Lui acela se va lupta cu el insusi mai mult decat cu cei din jur caci la imi va folosi zbaterea de aici daca tot fara haina de ospat ma voi duce? Cred cu tarie ca doar cel care,prin credinta-n Hristos si sub calauzirea Duhului Sfant,va castiga lupta cu raul din el va castiga lupta si cu raul din ceilalti,imbracand intunericul in lumina si ura in dragoste. Calea este stramta si fiecare ar trebui sa se intrebe unde este el pe aceea cale si cel care isi poate privi, prin mila lui Dumnezeu, pacatosenia din launtru acela ii va multimi lui Dumnezeu pt fiecare clipa pe care i-o lasa pe lumea asta inainte sa-l cheme in fata Lui caci nu stie daca nu cumva cel pe care l-am judecatat atat de aspru era mai viu decat voi fi fost eu vreodata in moartea mea cotidiana si atat de a amagitoare.

,,Eu sunt Lumina lumii; cel ce Imi urmeaza Mie nu va umbla in intuneric, ci va avea lumina vietii."(Iisus Hristos)

Dumnezeu sa ne ajute pe fiecare sa constientizam ca pe langa judecata oamenilor,care la groapa este adanca de doi metri,va urma judecata lui Dumnezeu si lumea pare sa fi uitat cine este Cel pentru care cerul si pamantul pot fi doar o haina invechita si care,EL nu noi,s-a coborat aici spre a noastra mantuire.Cineva spunea ca s-a temut,in sens crestin,atat de mult de Dumnezeu ca nu i-a fost frica de nici un om si asta nu inseamna altceva decat sa nu uiti ca in fiecare clipa stai mai intai in fata Lui si apoi a oamenilor si tot ce faci,tot ce crezi,o poti face spre slava Lui,cu toate caderile tale,sau spre convingerea oamenilor si acestea doua,sunt doua cai diferite care se vor intalni in fata Scaunului Judecatii,in dragoste si dreptate,spre judecata sau izbavire,in viata sau spre moarte.Doamne ajuta necredintei noastre si fa ca lumina dragostei si milei Tale sa rosteasca prin noi,,Cred Doamne,caci eram mort si acum sunt viu,era orb si acum vad".

,,Iisus le-a raspuns: V-am spus si nu credeti. Lucrarile pe care le fac in numele Tatalui Meu, acestea marturisesc despre Mine.Dar voi nu credeti, pentru ca nu sunteti dintre oile Mele.Oile Mele asculta de glasul Meu si Eu le cunosc pe ele, si ele vin dupa Mine.Si Eu le dau viata vesnica si nu vor pieri in veac, si din mana Mea nimeni nu le va rapi.Tatal Meu, Care Mi le-a dat, este mai mare decat toti, si nimeni nu poate sa le rapeasca din mana Tatalui Meu.Iar Eu si Tatal Meu una suntem."

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 10.01.2013 at 03:00:56.
Reply With Quote