View Single Post
Vechi 10.01.2013, 07:41:02
Ciprian Mustiata Ciprian Mustiata is offline
Banned

Data înregistrării: 22.11.2012
Locație: Madrid, Spania
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Eu stiu demult despre aceste lucruri si ce spune aceasta cercetare, interesant e ca dvs. abia acum ati auzit. E o cercetare acceptata de comunitatea stiintifica (pana la noi cercetari), nu are legatura cu creationismul, nu stiu de ce o mai cercetati si dvs. in plus.
Intradevar, dumneavoastra ati venit primul si mi-ati aratat de aceste studii. Partea ce o are cu creationismul, este ca daca acest studiu ar dovedi conclusiv ca Adam ar fi fost fie acum 6000 sau 7500 sau sa zicem 10.000 ani ar fi un pas foarte mare inainte in ceea ce ar declara creationistii (in general)
Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Asadar, pe scurt, pana la ea se sttia de stramosii comuni, Eva mitocondriala si Adam Y-cromozomial si ca au trait acum cateva zeci de mii de ani. Cercetarea cea noua arata ca au fost mult mai recenti. Dar, ca sa concorde si cu datele mai vechi au spus ca acestia sunt ultimii, dar doar urmasii lor au supravietuit. De fapt la fel ca in cazul Eva mitocondriala si Adam Y , se presupunea ca mai erau si alti indivizi si doar urmasii acestora au supravietuit.
Ce trebuie sa retineti e ca ultimele cercetari demonstreaza ca e adevarat ce scrie in Sfanta Scriptura si ce stiam din istoria Bisericii (hronograful). Restul sunt presupuneri, povestiri, care uite ca sunt contrazise de stiinta. De aceea spuneam ca unii din cei ce sustin evolutionismul teist sau evolutionismul or sa il sustina si dupa ce oamenii de stiinta or sa il abandoneze. Chiar si in timpurile moderne sunt care sustin Lamarckismul si chiar din randurile unor oameni de stiinta. (...)
Ati citit studiul, sau daca nu, ati vazut orice problema in descrierea mea?

Deci aceste studii pleaca cu o populatie ce ar pleca cu 10.000.000 acum cateva zeci de mii de ani, si arata cum daca populatiile migreaza, se inmultesc si mor, si se incruciseaza doar cu grupurile adiacente, aceste populatii vor avea un parinte mai recent.

Intre timp acest studiu nu neaga ca "primul Adam" sau "prima Eva" aveau o vechime mult mai mare. De altfel cred ca va amintiti de ce v-am pus intrebarea de ce primul Adam este mai "nou" decat Prima Eva cu zeci de mii de ani. Daca va ganditi ca daca prima Eva ar fi fost sa zicem acum 150.000 de ani si "primul Adam" acum 120.000 de ani, in fapt "prima Eva" ar fi fost mama acelui "prim Adam". Oare oamenii de stiinta nu ar fi zis ca datarea mtADN este gresita?

Deci va recapitulez:
- studiul arata un minim teoretic daca populatiile s-ar fi inmultit "aleator" dar acest lucru stim ca nu s-a intamplat sau s-a intamplat foarte putin datorita psihicului uman ce se bazeaza pe apartenenta la grup, lucru spus apriori in acest studiu
- sunt grupe de persoane izolate geografic (de genul aborigenilor acum peste 35.000 ani dar de obicei datarea e in jur de 50.000 ani, respectiv amerindienii acum 10-15.000 ani, ce sunt in fapt rusi siberieni) ce arata ca primul tata cel mai recent trebuie sa includa atat aborigenii cat si amerindienii, deci probabil are cel putin 35.000 + 1 ani vechime
- aceste studii nu infirma prima mama mtADN sau Y-Adam au peste 100.000 ani, deoarece nu-s facute sa demonstreze sau sa infirme asta. Ele arata ca cel mai recent stramos comun putea sa fie mai recent desi trasaturile sale genetice nu s-au ilustrat
Reply With Quote