Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Mă bucur că ai ajuns la o concluzie pertinentă. Asta am și vrut că subliniez că am ajuns să credem în ideologii neinspirate, care n-au nici o treabă cu dreapta credință.
În afară de faptul "ca noi să fim primii care să facem ceva, înainte de a face alții sau a cere de la alții, pentru a se schimba lucrurile", nu am prea găsit un lucru bun.
Nu am nimic cu persoana respectivă, dar tocmai pentru că este judecătoare m-a dezamăgit. Dacă nu avea această funcție, nu ceream de la ea să cunoască legislația, deși și în aces caz e la mintea cocoșului că legea nu o dă domnl polițist. Dacă s-a înțeles altceva, îmi cer iertare. 
|
Cred ca prin, cuvantul ,,politist'', s-a referit tot la o instanta superioara, nu la plutonierul de pe strada. Ideea de a ne asuma pozitia pro sau contra cipului este subliniata si de parintele Adrian Fageteanu care spunea ca traim vremurile lui ,,Scapa cine poate.''. Bineinteles ca nici parintele nu era de acord cu cipul.
Acolo unde ma aflu, imi asum pozitia pe care o am si suport consecintele. Cam asa se pune problema. De asemenea, daca insistam, BOR care suporta si ea presiuni, ne va sprijini. Daca nu, atunci vom aluneca la gramada: mireni, calugari, preoti si ierarhi.
Ca mireni putem spune lucrurilor pe nume mai mult decat daca am fi preoti si putem solicita sprijin din partea Patriarhiei Romane. BOR sunt si eu si tu si alti ortodocsi din Romania. Pentru noi e important care va fi pozitia oficiala fata de problema documentelor cu cip.
Daca noi, crestinii, am fi uniti in aceasta problema, atunci ierarhii ar tine seama de dorinta noastra. Dar asa, cand vad ca ne grabim sa ne urcam in masina indiferent de tipul de permis de conducere, ce sa mai spuna si ei? Sunt si ei in bataia trasnetelor acolo pe functiile lor, iar presiuni exista si asupra lor.