View Single Post
Vechi 10.01.2013, 10:33:16
Crestin_Simona
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Ei, punctul de vedere catolic ar fi că tocmai asta a fost una dintre cauzele convertirii, faptul că nu ați practicat și cunoscut catolicismul.

Evident, mie asta mi s-a spus despre convertirea mea de la ortodox nepracticant la catolic practicant :)

Să nu înțelegeți că eu personal vă critic, dimpotrivă; dar vă las cu un gând: exact așa cum unii catolici/protestanți etc. spun că nu l-al cunoscut pe Dumnezeu decât în BO, la fel spun și simt și unii actuali catolici (exemplul meu): că nu l-au cunoscut pe Dumnezeu decât în BC.
Simpatica remarca!
Totusi, e o mica confuzie si e greseala mea. Am fost botezata catolica si atat. Nimeni nu m-a dus la biserica si nimeni nu mi-a povestit de Dumnezeu. In adolescenta atunci cand am auzit de El am ramas total socata ca poate exista asa ceva. Mintea mea de atunci nu a putut procesa ca exista ceva ce nu se vede si unde sta si cum actioneaza si eu nu stiu de asta

Cand m-am casatorit am trecut la ortodoxie fara sa stiu ce inseamna de fapt ci doar pentru ca asa trebuia. Nu stiu cum se numeste acest proces, dar adevarata convertire a fost cand am dat peste o intreaga literatura ortodoxa, peste scrierile Sfintiilor parinti, peste interpretarile lor si in general pentru tot ce inseamna Ortodoxie!

Acuma, daca asi fi practicat catolicismul, doar Dumnezeu stie ce s-ar fi intamplat, eu pot doar sa banuiesc. Dar sunt sigura de ceva, nu m-asi mai intoarce inapoi la catolicism. Si sti de ce? Din cauza diferentelor dogmatice! Care mi se par asa de importante incat, iarta-ma, dar nu pot fi decat hotaratoare pentru alegerea mea.

Asta nu inseamna ca nu respect catolicii, sau ca desconsider slujbele catolice, etc dar in mod cert nu ortodoxia trebuie sa se ,,plece" catolicismului ci catolicismul sa vina inapoi de unde s-a rupt!

Asta nu inseamna ca eu ma voi mantui si tu nu. Si sper ca nu invers ;p ca cel mai bine ar fi amandoi!
Sa fie dupa cum spune Cleopa: Dumnezeu sa ne imburde in rai!!!

Last edited by Crestin_Simona; 10.01.2013 at 10:39:12.
Reply With Quote