View Single Post
Vechi 10.01.2013, 14:41:01
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marcel_Ionut Vezi mesajul
Cu toti am auzit de Sf Nectarie, Par Arsenie Boca, Sf Serafim Rose, pentru un om care traieste in lume e cam greu sa ajunga la nivelul lor, de aceea eu cel putin as avea nevoie sa cunosc oameni care s-au sfintit in lume, care s-au luptat si au infruntat lumea, vreau exemple de sfinti si din trecutul indepartat dar mai ales contemporani cu noi. Doamne ajuta!
Mi se pare ca amestecam putin lucrurile; una e "sfintirea in lume" si alta "sfintirea prin calugarie si monahism"... Cei doi, Sf Nectarie si Sf Serafim Rose, n-au trait in lume, ci oarecum departe de ispitele grele. Cat despre Parintele Arsenie Boca, pana la decizia Bisericii Ortodoxe, nu pot sustine ca ar fi sfant, chiar daca ii cinstesc memoria la fel ca pe a Parintelui Arsenie Papacioc, sau Ilie Cleopa. Oricum, tot in manastiri si-au dus veacul...
Despre cei care s-au sfintit in lume, avem nenumarate exemple. Trebuie doar sa le cauti. Sf. Filofteia nu si-a imaginat ca va fi sfanta, la 12 ani. Si totusi a ajuns. Sf. Anastasia, vaduva si batrana, nu si-a imaginat ca, ducand o legatura de buruiana la boii adunati la marea sarbatoare de sfintire a unui lacas bisericesc (pe atunci nu se mergea cu autocare si alte mijloace de transport, ci cu carutele cu cai si boi), numele ei va ajunge sa fie inscris de insasi puterile ceresti pe sfanta biserica, desi altcineva contribuise cu bani la ridicarea ei.
Sunt oameni oranduiti de Dumnezeu, care nici macar nu se straduiesc prea mult sa devina mucenici, dar precum talharul de pe cruce, le apare dintr-o data sansa, iar ei o iau din zbor, in timp ce altii se straduiesc din greu intreaga viata, si clacheaza in ultimul moment!...
Bine ar fi sa fim mereu pregatiti si sa ne dea Dummnezeu mintea de pe urma!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote