View Single Post
Vechi 11.01.2013, 21:09:25
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Eu n-am citit cartea, dar am fost la lansarea ei. Au fost cateva sute, daca nu chiar vreo mie, nu aveau unde sa mai intre, multi stateau afara, in ger, majoritatea studenti, oameni din segmentul de varsta 20-30 de ani. Eu m-am bucurat. Cartea se vinde foarte bine. Acum nu stiu ce schimbare majora va aduce in viata lor, dar daca va pune o piatra, cat de mica, acar la formarea culturii duhovnicesti a unora, daca va face un singur om sa ia in mana Biblia sa o citeasca sau sa cerceteze ce a spus cutare sfant parinte fata de ce spune autorul, cred ca mare rasplata va avea. Nici mie nu mi-e prea simpatic Plesu, dar ma bcuur cand vad ca isi lucreaza talantul si asa. Sau cum lucreaza Dumnezeu si prin el. Nu doar calugarii si teologii sunt chemati sa faca misiune, pot contribui, in felul lor, cu pregatirea si cu postura lor, pe care le-a dat-o Domnul. Si intelectualilor care au fost crescuti in materialismul stiintific trebuie sa le vorbesti despre credinta. E o deschidere buna, cred eu, e netezirea unei cai spre ceva mai inalt, asa, imperfecta si intelectualizata cum e ea. Sa nu cartim, poate ca Dumnezeu vrea sa lucreze si prin Plesu si are un plan cu el si cu toti cititorii lui...