Citat:
Īn prealabil postat de ioanna
Daca cunosti istoria tatuajelor atunci stii ca e o diferenta semnificativa intre tatuajele antice, tribale si cele de acum si nu ma refer strict la desen. Tatuajele marcau trecerea la diferite etape ale vietii , iti indicau pozitia sociala si rangul in cadrul colectivitatii(tribului), fiind semne recunoscute de toti, deci aveau rol de identificare a persoanei intre indivizi. Societatea a evoluat, obiceiurile s-au schimbat, conducatorul nu mai trebuie sa se tatueze pentru a fi recunoscut s.a.m.d pentru ca normele sociale sunt altele. Sa-ti faci acum un tatuaj vizeaza interesul personal, nu cel colectiv, iar cei care-si fac, o fac dintr-un capriciu, un moft de moment, pentru a iesi in evidenta, pentru a-si arata apartenenta la ceva/cineva ,pentru a depasi o anumita trauma sau pentru ca are tendinte de autodistrugere. Gandeste-te bine la ce vrei sa faci si nu uita ca tu esti o fiinta cautatoare, altul in fiecare zi, nu incremenit in timp.
|
O fi o diferenta intre tatuajele tribale si cele de acum, ca si semnificatie. Dar eu socot ca tot de acolo s-a inspirat aceasta moda. Mai ales ca multe din asa zisele obiceiuri "moderne" sunt defapt obiceiuri pagane, des intalnite in lumea antica. Dar dupa incerstinarea lumii, oamenii au renuntat la aceste obiceiuri si accesorii, evoluand in plan spiritual. Multi care sustin anumite miscari aduc in discutie ca si sustinere ca ideilor lor, lumea antica, spunand ca noi am dat inapoi lepandand acele obiceiuri. (atunci era normal sa faci aia, sau aia si acum nu mai facem ptr. ca ni s-a inchis mintea datorita crestinismului). Daca se cerceteaza media si ce promoveaza ea, se poate observa ca se bazeaza pe mitologie. Mie nu mi se pare a fi nimic nou din ceea ce se intampla acum. Este o intoarcere la paganism, doar ca de data asta avem tehnologie mai avansata.
Daca sunt informata corect, prin europa se mai tatuau criminalii/hotii ptr. a fi recunoscuti, mai ales daca reuseau sa scape.
Din punct de vedere ortodox, tatuajele, la fel ca orice alta interventie plastica, mutileaza intr-un fel templul Duhul Sfant. Ii reprosezi indirect Domnului ca nu te-a creat cum trebuie. Daca aveam nevoie de tatuaje, ni le facea Domnul, nu? Se poate citit ce spun diferiti duhovnici despre tatuaje, cercei, dar si despre ce inseamna iubirea adevarata. Acum, putem gasi scuze ptr. a ne motiva alegerea, dar aceste scuze nu vor schimba adevarul. Nu consider ca unui crestin ortodox adevarat ii sunt ingaduite tatuajele. Iubirea fata de aproapele (mama,tata,frati,prieteni) trebuie sa fie in inima si in fapta. Iubirea adevarata.