Citat:
În prealabil postat de Ana Tr.
In primul rand as vrea sa stiu si eu daca vreuna dintre persoanele care mi-a raspuns mie este: preot, calugar, diacon sau orice altceva din interiorul unei biserici? In al doilea rand vreau sa spun ca imi pare rau ca a trebuit sa dau si exemple negative si ca sunt convinsa ca exista si oameni ai bisericii care sunt profund dedicati lui Dumnezeu. Iar in cele din urma vreau sa va spun ca respectiva persoana nu era calugar, monah cum se spune ci m-am exprimat eu gresit. Nu am stiut la momentul respectiv ca nu este.
|
Vezi draga Ana? In primul rand as vrea sa iti spun ca tinerii nostri care termina facultatea de teologie, au o anumita perioada relativ scurta sa isi gaseasca o fata cuminte demna de preoteasa si apoi primeste parohie si este hirotonit preot. Daca nu gaseste aceasta fata cuminte, viitoare preoteasa, atunci se indreapta spre calugarie, mai ales daca are chemarea aceasta in inima.
In al doilea doilea rand noi trebuie sa invatam smerenia si sa practicam virtutile care le avem , atat cat le avem. Daca vroiai sa primesti raspunsuri strict de la preoti, atunci era bine totusi sa fii cerut asta de la inceput. Exemplul pe care ti l-am dat eu, cu preotul si preoteasa este exemplul fostului meu duhovnic din Grecia eu aflandu-ma acum la Londra. Daca cumva te-am necajit cu raspunsurile mele, eu o simpla femeie pacatoasa te rog sa ma ierti.
Doamne ajuta Mihaela!
PS. Eu ma gandesc ca tu poti fi aceea fata cuminte pe care un viitor preot o poate cauta sa ii fie alaturi. Sau ma insel? Inca odata sa ma ierti daca te-am suparat.