Citat:
În prealabil postat de Ana Tr.
Nu doream sa primesc raspunsuri de la preoti. Eram curioasa doar. Dar daca ar fi fost mi-ar fi placut sa fie unele blande, intelegatoare. Din fericire, spun din fericire pentru ca primesc sfaturi bune, am prieteni, amici care au terminat teologia si intradevar unii doresc sa fie preoti altii doar diaconi. La un moment dat mi-a si propus cineva sa ne cunoastem in vederea casatoriei, el mai avand un an pana la terminarea facultatii de teologie, iar eu am refuzat pentru ca acum simt ca nu as putea sa fiu preoteasa. Nu spun niciodata, dar este mai bine cand ne cunoastem propriile limite.
P.S: Eu imi cer scuze pentru ca tot timpul eu am crezut ca sunteti un domn si nu o doamna. Poate de aceea nici nu vedeam ce scrieti dvs.
|
Ma bucur mult ca am lamurit acest aspect.
Trebuie sa invatam sa privim toti oamenii la fel, indiferent de statutul lor, de sex, de rasa, de religie. Toti au o inima in piept, toti sufera la fel, toti plang la fel, se bucura la fel. Nu te uita la fata omului cand vorbeste cu tine ci uita-te la faptele lui, aici pe forum , cuvintele lui.
Sa incercam sa fim asemenea Lui, pentru ca atunci cand ajungem in fata Domnului, Acesta Se va uita la faptele noastre nu la fata noastra.
Daca ne gandim bine, toti suntem pacatosi, fie barbati, fie femei. Nu e femeia mai presus ca barbatul.
Ca zis este
3. Bărbatul să-i dea femeii iubirea datorată, asemenea și femeia bărbatului. (I Cor. Cap.5).
Si iarasi
7. Căci bărbatul nu trebuie să-și acopere capul, fiind chip și slavă a lui Dumnezeu, iar femeia este slava bărbatului.
8. Pentru că nu bărbatul este din femeie, ci femeia din bărbat.
9. Și pentru că n-a fost zidit bărbatul pentru femeie, ci femeia pentru bărbat.
10. De aceea și femeia este datoare să aibă (semn de) supunere asupra capului ei, pentru îngeri.
11. Totuși, nici femeia fără bărbat, nici bărbatul fără femeie, în Domnul.
12. Căci precum femeia este din bărbat, așa și bărbatul este prin femeie și toate sunt de la Dumnezeu. (I Cor. Cap.11)
Caci noi femeile trebuie sa invatam smerenia mai intai si mai intai, si atunci bucurie va fi in casa noastra. Smerenia este virtutea ce se lucreaza si cu casnicii nostri, tati, frati, soti, mame, surori, copiii dar si cu aproapele nostru barbat sau femeie.
Domnul sa te aiba in paza Sa!