Doamne ajuta Ana !
Cred ca ai procedat bine cind ai inteles ca trebuie sa renunti la a fi mofturoasa si capricioasa ca un copil mic si sa te superi in mare viteza .
A discuta pe forum nu presupune a avea idei identice . Putem avea fiecare ideile noastre si sa discutam duhovniceste f. bine , fara sa ne necajim in mod fals . Discutiile sunt constructive si acceptate pina in clipa in care adevarul evident este refuzat . Dupa aceea nu mai urmeaza nimic folositor .
Cum dealtfel nici un interlocutor care iti da dreptate fara judecata sau cunostinta ci asa , dintr-o consideratie incerta, nu este placut .
Daca speri, pe un forum, sa auzi doar ce iti doresti tu , nu este bine !
Sunt multi useri aici care nu pot dialoga folositor mai cu nimeni decit in aceste conditii : sa auda ce voiesc si sa fie indreptatiti de toti .
Acestia isi intaresc alegerile si afirmatiile motivind tot timpul : nu ma cunoasteti cu adevarat, in amanunt , cine sunt , ca atunci nu ati mai formula astfel .
Sunt de acord ca relativismul poate cuprinde multe lucruri din lume dar el este mereu stopat , sau mai corect inlaturat, de existenta unui singur Adevar nediscutabil . Mai departe de acest adevar nu mai avem ce discuta . Discutam pina ajungem la el , dar mai mult inseamna deja alt ceva.
Deci , bine ai revenit si incearca sa treci peste particularitatea majora a comunicarii in scris (este mult limitata fata de vorbirea fata catre fata) si slabiciunile curente ale firii.
Nu stiu cit te intereseaza dar eu , de exemplu, nu sunt nici preot, nici calugar, si nici alt invatat in ceva, iar ce stiu despre credinta este invatat de la altii . Asa ca sunt atit de "nimic" incit nu merita sa te impiedici cu minie in mine !
Ai sa vezi, peste citiva ani vei vedea totul cu alti ochi . Conteaza sa ramii in ortodoxia vie si sa fi mai mult decit un crestin botezat !
Last edited by zaharia_2009; 13.01.2013 at 01:28:18.
|