Citat:
În prealabil postat de Crestin_Simona
De care ne esti neagule?
|
Am fost tentat sa-ti raspund printr-o gluma, dar parca tot zic sa nu te supar si mai mult.
De care sunt eu? Pai nu vezi? Ratacit, cum altfel? Dar de ce nu-ti place o astfel de abordare? Daca stii tu ce e pacatul, spune-o asa cum intelegi tu si nimeni n-o sa-ti sara la gat (sau in orice caz, nu eu).
"Vai, saracu' preot!" Ce-ar fi trebuit sa spun? "Pai daca joaca el, inseamna ca nu-i pacat, nu?" Dar eu insumi fusesem un jucartor, si? Cine sa ma ia de guler si cu ce folos? As fi ascultat eu? Cu siguranta nu!
"Vai ce bine ca a castigat acei bani, pentru inmormantare!" De ce crezi tu, Simona, ca eu fac reguli? Eu indraznesc doar sa privesc si sa fac legatura. Toate vin de la Dumnezeu fiindca El este stapanul vistieriei. Cum rezolva El problema fiecaruia, nu cred ca intra in grijile noastre. Eu spuneam ca nu e bine sa-I indicam lui Dumnezeu nici sursa de unde sa ne ajute si nici macar probleme prea mari sa nu ne facem ca stie El mai bine ce ne lipseste si ce ne foloseste. S-ar putea, de gura noastra, sa ne dea ceea ce cerem, dar sa pierdem astfel mantuirea!... Aceasta era ideea pe care eu am dorit s-o scot in evidenta! De unde ai scos-o ca as duce numele lui Dumnezeu in desert, numai tu stii. (Sau cel putin asa as vrea sa cred!!!)