View Single Post
Vechi 13.01.2013, 21:03:35
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Ana Tr. Vezi mesajul
Eu nu ma acopar. Foarte putine femei o fac. Si nu este vorba despre ce face unul sau altul, pur si simplu eu nu fac asta. Nu cred ca, credinta consta in a avea capul acoperit. Insa noi oamenii avem tendinta de a imita sfintii, dar din pacate doar la vesminte. Momentan nimeni nu mi-a atras atentia in acest sens si nici nu cred ca o va face. Spre exemplu am vazut fiica de preot si nu era acoperita. De obicei cei care sunt habotnici sunt atenti la tot. Eu nu am o problema cu ei, crezi ca e bine sa faci cumva fa asa dar respecta libertatea celorlati de a alege si nu ii condamna. Asta imi aminteste de cazul unei doamne care in fiecare Duminica se spovedea si la un moment dat preotul i-a spus ca este mult prea des si multe alte lucruri pe care le fac oamenii. Cu precadere intr-o anumita zona a tarii oamenii inventeaza tot felul de obiceiuri si ar trebui sa stie ca nu toata lumea le cunoaste, respectiv le accepta. Dar sa nu deviem de la subictul topicului ....
La Maica Domnului te-ai uitat? Cu EA trebuie sa ne asemanam noi, femeile. Nu suntem mai importante ca EA.

Un duhovnic mi-a explica cat e de important sa ne smerim in fata ingerilor care ne duc rugaciunile noastre spre ceruri. E mai de folos sa te rogi cu capul acoperit acasa si la biserica.

Hai, lasa mandria la usa bisericii si ia-ti si tu o esarfa si pune-o pe cap. Te vei simt mai bine, te asigur. Te vei simti mai protejata de ispite, caci in biserica mergi in primul rand sa te rogi.

Am vazut duhovnici care au refuzat sa spovedeasca femei care aratau ,,prea bine''. Ti se pare absurd? Stai de vorba cu un barbat si intreaba-l ce simte cand vede o femeie frumoasa. Noi, evele, ii acuzam imediat ca ne privesc insistent pentru ca sunt patimasi, dar uitam sa ne intrebam de ce. Nu cumva chiar noi ii smintim?

Daca merge baiatul la biserica, vrea si el sa se roage. Daca vede o fata in blugi, fara batic careia atunci cand saruta icoana i se vede spatele descoperit, uita de slujba... Sa nu crezi ca numai el e vinovat. Daca i-au navalit in cap alte ganduri din cauza unei femei care nu s-a imbracat corespunzator, e vinovata si aceasta, deoarece a smintit. Se poate sa aiba chiar si fusta lunga care ii vine impecabil asortata cu o bluza decoltata sau mulata pe corp!

Barbatii din biserica sunt in general oameni obisnuiti, nu sunt calugari sporiti care sa se bucure ca a lasat Dumnezeu frumusete pe pamant si atat.

De aceea, o tinuta decenta in biserica pentru femei si barbati e necesara. Nici ei nu vin in panaloni scurti, nici noi nu ne imbracam provocator. Iar baticul este necesar pentru o tinuta decenta in biserica.

Incet-incet, imi vei da dreptate.
Reply With Quote