View Single Post
Vechi 14.01.2013, 11:50:08
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Reglarea secretiei hipotalamice e mult mai complexa... Intervin simultan si (mai mult sau mai putin) coordonat o multime de lanturi de reglare. Umoral (direct prin sangele care spala organul nervos), hormonal (de la distanta si pe termen lung, cu actiune strategica), nervos, local (inclusiv prin hormonii proprii).
Cat priveste relatia hipotalamusului cu neocortexul, oare amintirile ori jocul imaginatiei, ori gandirea care isi reiinoieste puii, sirag: nu au, oare, un impact cat de mic? Dar limbajul?
Ori, poate vreti sa sugerati, toate acestea presupun imagini?
Am rezerve: in sensul ca imaginea, oricat de vie ar fi, are o ancora semantica. Codul vietii noastre sufletesti e dual: imagistic SI semantic. Si e invaluit in haloul energiei motivational-afective. Si al altor energii...

Opinia mea, asadar: asceza nu se explica la nivel hormonal. E incomprehensibila biologic.
Starea cazuta a omului, da - e comprehensibila biologic (si psihologic).

Toti oamenii de stiinta pot descrie, explica si anticipa starea si evolutia unui organism omenesc, macar intre anumite limite.
Insa lucrarea duhovniceasca, lipsita de un corespondent lumesc, este deschisa (TAINIC) doar ochiului, mintii si inimii duhovnicesti.
Asa cred, eu, sa ma iertati pentru indrazneala...
iar eu sunt de acord cu tine amice
Reply With Quote