Citat:
Īn prealabil postat de Laura19
Cum adica crestinii adevarati au fost acum 2000 de ani?
Nu este adevarat! Daca sustinem acest lucru, cu crestinii de acum 2000 de ani, ar inseamna sa negam faptul ca timp de 2000 de ani in Biserica nu s-a mantuit nimeni! Sa negam ca prin sinoadele ecumenice nu a lucrat Dumnezeu, sa negam canoanele cum ca nu ar fi inspiratie divina, sa negam Sf.Moaste etc.
Sa nu uitam ca Biserica s-a organizat in timp. Ori asta nu inseamna ca doar cei de acum 2000 de ani erau crstini adevarati. Eu nu as vrea sa fiu ca primii crestini de acum 2000 de ani, as vrea sa am puritatea lor, dar nici decum organizarea lor.
Crestini adevarati vor fi pana la sfarsitul lumii. Chiar si in secolul nostru avem oameni care s-au sfintit, avem chiar si mucenici!
Unde se gaseste aceasta invatatura, aceasta randuiala in sf.Biserica ca noi trebuie sa facem cum vrem noi, sa ne rugam cum vrem noi etc? Unde? Eu nu stiu de asa ceva in ortodxie; la protestanti da. Se poate f.bine sa fim in biserica si sa fim pierduti. Sa avem grija la treburile acestea. Cum zicea Batranul Cleopa cu un picior in Biserica si cu celalat la sectari.
Calugaria a fost cam la fel si acum 200 de ani. Tot ascultarea era cea mai importanta. Citit ce a scris Pr.Arsenie Papacioc despre calugarie.
Daca tot esti din Transilvania, citeste ce a spus Sfantul Ardealului, Pr.Arsenie Boca. :) Poate te va ajuta.
|
Am inteles. Dvs. sunteti o crestina adevarata 100% fara nici-un pacat. Si observ ca la orice faceti trimitere la Sf. Biserica, pentru ca considerati ca daca nu e mentionat in nu stiu ce carte e eronat, nu exista, e pacat, etc. Dar poate ca nu cunoasteti o poveste foarte veche (drept sa zic nu stiu daca apare in vreo carte) cu trei oameni, erau pustnici, rupti de lume, se aveau doar ei pe ei si pe Dumnezeu, si pentru ca nu aveau carte nu stiau cum sa se roage si ei spuneau doar atat: "Trei Doamne si toti trei". Si se spune ca Dumnezeu I-a ascultat si cand au murit au ajuns in Rai. Iar daca oamenii saraci nu au bani sa isi cumpere nu stiu ce carti sa se roage de acolo si stiu numai Tatal Nostru, puteti sa afirmati ca nu se roaga asa cum trebuie? Eu daca aleg sa ma rog langa un copac, puteti sa afirmati ca sunt razvratita? Credeti ca rugaciunea nu este primita la fel? Acum peste 2000 de ani, existau Biserici?