Citat:
În prealabil postat de ioanna
Domnule Zaharia, dar parca-n sud e mai rau decat la noi, parca asa spuneati anterior:)
Dar banuiesc ca nu te deranjeaza ca altii isi ingrijesc mormintele, deci nu trebuie judecati ca o fac.
|
Da, imi mentin afirmatia !
Ca imagine absolut generala despre sud inchipuiti-va ca duminica dvs. mergeti intr-o minastire de la marginea unui sat iar pe drum vedeti multa lume cu sapa pe umeri indreptindu-se spre cimp !
Ca opriti masina si ca ii strigati sa va raspunda de ce nu merg la biserica iar ei va raspund : da ce ba ! holda nu este a lui Dumnezeu ? Cind muncesc pe holda Lui , nu il slujesc , nu ii slujesc ca unui stapin !?
Dupa ce parintii mei s-au stabilit in orasul sudist mama a cautat sa ia legatura cu o biserica dar cit mai dosita pt. a nu ii face rau tatalui meu intr-un fel sau altul daca ar fi fost vazuta ca merge impreuna cu copii ei .
Asa a ajuns in unica minastire de la marginea orasului pe care a frecventat-o
zeci de ani !
Mergind intr-o minastire a avut ocazia sa cunoasca toata slujirea , tot tipicul si liturgica corecta . De atunci, si inca si in ziua de astazi, mama mea afirma mereu : la noi sti cum este...?
De aproape 10 ani tot discut cu mama si analizam cum si care este slujirea corecta si cine greseste practicind obiceiuri ramase necorectate in popor pina in ziua de astazi .
Chiar se intimpla, cind un strain de Regat ajunge in biserica noastra, sa nu procedeze canonic mama obisnuieste dupa slujba sa recomande : frate , cel mai bine este sa intrebi cum este corect sa procedezi , altminteri poti avea surprize .
In acest sens am facut afirmatiile .`
Nu am dorit sa va supar si va rog sa-mi iertati exprimarea incilcita , cu perdea .
Dar decit sa va necajesc , considerati mai bine ca nici nu am postat nimic astazi !