Citat:
În prealabil postat de Sergiu_B
Imi amintesc si eu cum, pe acest thread, au mai fost si altii care au facut exact ca si tine: cand cineva nu e deacord cu punctul vostru de vedere, devine tinta unor acuze ridicole, bah uneori chiar a unor cuvinte murdare. Sa fie o caracteristica generala a ultra-ortodocsilor (sau ultra-penticostalilor, ultra-iehovistilor)? Probabil.
Revenind la subiect, marturisesc ca vad lucrurile foarte diferit. Intradevar, Constantin are niste merite pentru ca a ajutat crestinismul. Dar de la asta pana a declara un criminal un om sfant e o cale lunga.
Nici nu se compara a fi vinovat de moartea a Dumnezeu stie cate zeci de mii ( sau poate sute de mii? ) de oameni cu a fi vinovat de a avea un crez diferit de crezul oficial ortodox.
Eu nu am niciun respect pentru un astfel de criminal, pe cand pentru un parinte despre care oamenii vorbesc asa frumos nu pot avea decat cuvinte de lauda.
V-as ruga in continuare, asa crestineste, sa scrieti la obiectul discutiei, fara a ma mai ataca. Multumesc.
|
Pai de', suntem si sensibili, nu?
Nu se leaga nimeni de tine, omule, dar lasa-i pe sfinti in pace ca nu suntem noi in masura sa intelegem ce si cum. Probabil ai citit doar ce ai vrut tu despre Imparatul Constantin si mama sa Elena. Cat despre increderea in Sfanta Biserica, tu chiar n-ai nici o treaba!... Am inteles, NU esti de acord! Si? Care-i problema noastra? Adica vii cu idei de sminteala zdravana si vai de mine, se leaga crestinii de tine, sfiosul, care iti vezi linistit de ale tale.
Daca esti ratacit in astfel de..."revelatii" incearca sa privesti lucrurile si din alt unghi. "Bai, sunt eu chiar asa destept, sau doar ma prefac? Cine au fost cei care au ajuns la aceasta hotarare? Sunt eu mai inteleptit decat ei, sau sunt doar un inselat ca atatia altii?"
Toate iti stau acum la indemana si poti afla tot ce doresti, daca vrei sa te lamuresti clar. Sau, mai mult, mergi la un monah batran si induhovnicit si ce-ti va spune el, este sfant pentru tine. Nu insista sa-ti strecori veninul printre cei care inca nu conosc foarte bine cum stau lucrurile, si-i poti stramuta usor.
Nu uita unde te afli. Daca vrei sa tii cont de regula unui forum ortodox, bine, daca nu, mergi cu Dumnezeu, acolo unde sa te poti lumina. Acest forum vad ca nu-ti ajuta decat sa aduci sminteala!