View Single Post
Vechi 15.01.2013, 21:43:17
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Sper ca-ti mentii parerea si in cazul in care centrul coordonator e un blog ortodoxist sau un cleric al unei manastiri, investit cu calitatea de centru. Crestinul, asa cum spuneai, actioneaza ca persoana, nu ca individ.
sigur ca mi-o mentin, desi mi-e teama de mine insami, de slabiciunile mele, ca stiu ce grele sunt caderile! de aceea afirm si strig cu putere ca e indicat sa urmam sfaturile duhovnicilor care intr-adevar au dobandit Harul si nu-l inseala pe Hristos! ca un preot are mai mare raspundere inaintea Tronului Dumnezeiesc pentru neingrijirea si ratacirea oilor
mai devreme am vazut la stiri comunicatul Patriarhiei despre importanta nestirbita a trupului! si este mai mult decat evident ca daca pentru un trup neinsufletit trebuie manifestata atata grija si protectie in vederea invierii de obste, pentru trupul nostru, in viata fiind, cat il avem, cum il vom proteja?

Când privești în ochii omului, vezi înțelesuri și sentimente, nu materie. Trupul este materie transfigurată și spiritualizată. Spiritul omenesc n-are altă posibilitate de a-și arăta splendorile sale, puterile creatoare, decât prin trup. Numai prin trup ne îmbogățim sufletul, chiar cu adevărul și cu harul dumnezeiesc, și numai prin trup comunicăm altora ideile și sentimentele noastre.

Creștinismul nu disprețuiește trupul, nu-l schimonosește și nu caută să-l omoare, ci se silește să-i descopere adevărata frumusețe, făcându-l organ al nobleței spirituale, al harului și îndumnezeirii.

Cu câtă venerație și duioșie înconjoară cei apropiați ai mortului trupul lui! Ce înălțime de suflet transpiră din această intimitate și curățenie de simțiri, în care se manifestă și mai departe legăturile între cel plecat și cei rămași!

S-ar putea obiecta: bine, înțelegem toată valoarea trupului și toate cinstirile ce i se dau atâta timp cât este sufletul în el, dar după ce este părăsit de suflet, de ce să-i mai dăm vreo considerație?

- nu stiu cum se bolduiesc cuvintele in casuta de mesaje pentru a sublinia ultimul paragraf - Valoarea Trupului si Toate cinstirile cat sufletul este in el!
http://www.libertatea.ro/detalii/art...cu-430675.html
Reply With Quote