View Single Post
Vechi 16.01.2013, 20:07:52
Nicador's Avatar
Nicador Nicador is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.01.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adam000 Vezi mesajul
Pentru corectitudinea principiala, dar mai ales pentru a trage un folos din discutie, cred ca primul lucru ar trebui sa ne intrebam: ce anume ii determina pe oameni sa faca presupuneri sau aiba suspiciuni asupra bunelor sau relelor intentii ale celorlalti?

Iata: cand spui malitios, deja te referi la intentia rea din spatele unui comportament.

Dar cum nimeni nu poate cunoaste intentia REALA a celuilalt (cu atat mai putin in mediul virtual unde jumatate din informatia unei comunicari lipseste - adica limbajul nonverbal, gesturi, posturi, grimase, etc), o astfel de afirmatie este o presupunere. Este ce crezi sau suspicionezi tu despre celalalt, nu este ce este celalat in realitate. Spune ceva despre tine in primul rand, pt ca insasi faptul ca suspicionezi ceva rau, arata ca intentia rea este si in tine. Iar starea rea (de suspiciune si apoi eventual o etapa mai avansata de actiune/reactie negativa a ta) ti-o transmiti in primul rand tie insusi (agravandu-o), dar si celorlalti din jur, care se vor simti agresati si vor reactiona negativ la starea ta rea.

Astfel, un om care suspicioneaza ceva rau, se va agresiona si pe el insusi (amplificandu-si singur starea rea) si va determina o reactie rea si din partea celor din jur (care daca reactioneaza, vor confirma suspiciunea primului, iar cercul vicios se va agrava).

Asa ca am sa te intreb pe tine, inapoi, ca intr-o oglinda:

Ce putem face pentru a indrepta un astfel de comportament?

Te astept cu idei :-)
M-ai pus pe ganduri...
Ca'i atat de trist sa vezi ce ieftin se vand unii
Trag numai pentru ei si fac ce vor
Demoni, manglitori ma tenteaza sa raman un carnivor
Dar raze de adevar mangaietor de la Mantuitor
Au ajuns la inima mea cu mult inaintea lor!
Reply With Quote