Citat:
În prealabil postat de EmanuelaDumbrava
[................]
Dar a fost atat de socant pentru mine,incat si acum ma mai gandesc,am o teama. Deseori mi s-a spus ca am un suflet slab.Astept sfaturi.
Cu noi este Dumnezeu.
|
Ti s-a spus bine ca ai un suflet slab si am sa arumentez in masura in care mi-au explicat si mie altii.
Frica nu este rezultatul confruntarii intre un spirit bun si unul rau, pentru ca ar insemna ca Hristos tremura inaintea lui Satanael. Frica este contactul dintre un o minte slaba, neputincioasa si o forma de manifestare mult mai puternica, dincolo de asteptarile mintii celei dintai, a celei slabe. De aici se disting doua forme de frica. Frica de necunoscut si frica de cineva mult mai puternic.
Dincolo de experientele traumatizante (scene ingrozitoare la care un om a asistat recent) cosmarurile nu inseamna
niciodata prezenta demonilor in visele noastre, sau in odaia noastra. Conform dogmei bicericii bizantine, diavolul este mereu prezent langa fiecare om, in casa, in biserica, la praznice imparatesti, sau la prasit pe camp. Asta ar insemna ca omul sa traiasca o continua senzatie de ingrozire, de spaima; ar trebui sa simta tot timpul pe cineva
rau, langa el.
Eu, unul, nu simt asta in viata de zi cu zi; dar poate sunt eu mai nesimtit. Tu cum te simti cand mergi la scoala, sau la munca, sau unde te duci tu?