View Single Post
Vechi 16.01.2013, 23:14:31
Teodosie Teodosie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2012
Locație: Timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Numele lui Iisus are in sine tot Binele tot Duhul Sfant nu este ceva mai dulce care sa biruiasca toate dulcetile ispitelor e marginea doririlor si credinciosilor intarire Iubitorul de oameni. Si trupul lui Hristos indumnezeieste sufletul si hraneste minunat mintea asa cum si spun rugaciunile inainte de impartasanie. Asemenea si numele Maicii Domnului Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu si al Sfintei Treimi ale Sfintilor si Puterilor Ceresti a Sfintei Cruci. Asta e calea sigura, puternica, umblata.

Daca stia parintele Arsenie tot ce stiau oamenii de stiinta din vremea aceea la un loc azi tot depasit era si inca cu mult.De aceea nu l-a vrut Domnul nici pictor nici savant ci duhovnic puternic tamaduitor al sufletelor si trupurilor atunci si acum .Stiinta evolueaza din darul Domnului mereu si descopera ca lucrurile nu stateau chiar asa cum credeau in trecut ca supermedicamentul secolului are efecte secundare destule care nu se banuiau etc.Cand Hristos sau ucenicii vindecau dadeau sanatate desavarsita fara "sides" . Era pana de curand o dogma ca celula nervoasa nu se reface acum se stie ca e falsa.
In parte cunoastem cum zice Scriptura si stiinta va pieri cand vom sta pe nori sa intampinam pe Domnul purtati de puteri nu elicoptere. Dar stiinta este un dar divin si abordata cu smerenie in fata adancului sau nespus si cu dreapta slavire ea este binecuvantata si folositoare , ca painea .
Asa ca putem si noi sa ne spunem aici umilele noastre pareri si cu rugaciune poate sa ne fie de folos.

M-am gandit si eu de mult la itrebarile puse de gpalama :

"Mai am niste intrebari mai jos care mi-ar completa imaginea asupra problemei:

1. Pot sa trag urmatoarea concluzie: "Prin actul sexual se reduce, diminueaza, eliberea o cantitate de hormoni acumulati in corp?" ?

2. Banuiesc ca hormonii se acumuleaza in corp, si sunt eliberati de corp in functie de consumul acestuia. Un fel de "cerere si oferta"?

3. Corpul nu mai produce pe termen scurt cantitati atat de mari de testosteron/alti hormoni, in perioadele de inactivitate sexuala.
Adica, atunci cand stai linistit pe perioade lungi, si corpul se "calmeaza" (la majoritatea, nu la toti).
Dar daca il "agiti", atunci si corpul reactioneaza prin producerea de cantitati mari de hormoni."

Mai intai putina biolologie celulara si mistica.
Suntem alcatuiti din oase muschi organe sange etc toate aste sunt facute din celule.Celula e unitatea fundamentala specifica care ne defineste.In ea e taina vietii .Undeva in ea de la la natura moarta , atomi legati prin forte electromagnetice , molecule si lanturi de molecule, apare dintr-o data o populatie de macromolecule numite proteine care se spune clar in Biologia celulara ca nu se poate intelege cum stiu ele ce au de facut pentru ca sunt sute de feluri si fiecare stie treaba ei in celula ca un adevarat muncitor sau maistru sau inginer inviind astfel celula si transformand-o intro adevarat mare companie capabila sa produca sa se reproduca totul dupa niste planuri foarte exacte codate in combinatii de 4 litere , ADN-ul.O proteina citeste codul alta se duce si ia din supa moleculara molecula ceruta alta o fixeaza asambleaza , alta o transporta , alta o impacheteaza etc.Daca iei sufletul din om sau animal, planta, sa vezi cum nu mai stiu ele nimic se imprastie toate .
Spiritul le inavata iar nu "hazardul" intamplarea .
E taina Lui cum a legat duhurile de materie dar se stie ca duhurile nu sunt cu adevarat imateriale nici sufletul ci doar foarte fine, eterice, au volum si masa.Numai Duhul Sfant e fara forma masa, etern, ubicuu( pretutindenea esti si toate le plinesti). De aceea poate o sa vina si vremea sa avem aparate pentru detectia spiritelor pe care unii le vad prin daruri sau puteri speciale. Pe Domnul insa nimeni nu Il poate vedea dar Il avem in chipul lui Hristos.
Aceste fabrici , celulele nu misca fara comanda altfel ar produce haotic si am fi monstrii
Ele fac ce li se spune de catre hormoni , acestia sunt sefii, activistii, trimisi de glande cand le spune creierul. Testosteronul este un hormon care are mai multe functii .
Una din ele este sa comande productia de samanta pentru fertilizare alta este sa comande refacerea celulelor musculare si altele.

Acum raspunsul la intrebari .
Celulele din glanda ( gonada ) produc samanta si alta glanda ( prostata ) o amesteca cu lichid seminal . Asta livram noi femeii ca materie prima pentru fabricuta ei de bebelusi .
Cand creierul detecteaza in apropiere ca e o fabrica noua ( tanara ) cu capacitati optime pentru fabricarea si lansarea produsului pe piata ( largime solduri si osul sacru inclinat destul ca sa poata sa nasca sa iasa capul altfel ramane acolo si mor amandoi in chinuri cum era pe vremuri cand nu se facea cezariana ) comanda hormon care activeze productia de marfa ce trebuie exportata. Daca alarma e falsa caci seneora vrea doar sa ne arate ce fabrica faina are si cum poate sa asigure si service de calitate ( hranirea ) produsului dupa livrare pana se stabilizeaza pe piata atunci e abundenta de hormoni in sange nostru aiurea si exportul ioc.
Sa arunci marfa in in van e o solutie cam ca aia , cand li se scufunda corabia si arunca incarcatura , scapa pe moment dar o sa dea socoteala in port poate fac si parnaie ca au pagubit oamenii ce aveau incredere ei .Asa e ca de fiecare data cand facem asta cineva sufera din cauza noastra e un bine ce il puteam face dar nu l-am facut.
Orcum noi nu aruncam hormonul ci ceea ce el a produs dar pentru ca dupa export se duce din sange in celula sa refaca productia dispare presiunea , arderea chinuitoare si ne simtim detensionati,usurati, relaxati pana la o vreme cand incep iar se agite fara de lucru.
Daca insa noi taiem de la nivel cerebral contactul cu ispita cu excitantii si o dam pe alte activitati corecte adevarate necesare atunci hormonii dintr-o data capata de lucru cinsiti util si nu mai fac presiunem , nebunii.De exemplu dupa ce ne rupem muschii la sala ei sunt ocupati cu repararea lor si nu mai simtim ca ne chinuie "instinctul primar''.Asta si alte activitati sunt "conversia" si "sublimarea" de care s-a vorbit mai sus.
Reply With Quote