View Single Post
Vechi 17.01.2013, 14:15:50
IonescuMarian IonescuMarian is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.01.2013
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Servus Marian!Citind postarile tale ulterioare,mi-au atras atentia cateva aspecte pe care le-am subliniat si care cumva imi dau impresia (te rog frumos sa imi spui daca este asa,pentru ca nu doresc sa fac interpretari) ca esenta situatiei cu care va confruntati ca si cuplu se afla dincolo de aspectul religios...

- inteleg ca in interiorul tau crezi ca aceste certuri si contraziceri ar urma si dupa casatorie.Deci,ele nu au neaparat ca subiect latura religioasa a legaturii voastre.Si atunci,cumva am sentimentul ca o parte din acest puzzle al relatiei voastre lipseste,cel putin din modul in care l-ai expus aici,pentru ca,se pare ca mai exista si alte aspecte ale vietii voastre personale care genereaza conflicte.
-pai da,exact ce spuneam mai sus.Ma intreb,de unde pleaca aceasta tensiune intre voi doi...

Aceasta tensiune tind sa cred ca pleaca din prisma caracterului tare pe care il avem amandoi. Nu prea renuntam la parerile,ideile noastre. Cu greu lasam de la noi, desi stim foarte bine ca trebuie sa facem asta ( asa ne-a sfatuit si duhovnicul nostru ).
De asemenea, ma doare ca noi ca si cuplu desi ne-am lovit de probleme mici, le-am facut sa devina mari. ( tot din prisma caracterului puternic ). Ex. de la o chestie mica in contrazicere, ea ajunge sa-mi spuna chestii din trecutul meu ( care nu ar trebui sa o priveasca ) Asa cum ne spunea si duhovnicul nostru, trecutul este trecut, nu trebuie sa-l dezgropam, noi trebuie sa privim inainte.

- sigur,intrebarea este,ce anume te-ar face sa simti cu adevarat sa faci acest pas?Facand un exercitiu de imaginatie,esti sigur ca daca acum ai avea un cont frumos in banca,asta te-ar face sa simti sa te casatoresti cu ea si ai alerga drept la biserica si starea civila? :)

Jucandu-ma cu acest exercitiu de imaginatie, pot spune ca ar rezolva problema din punct de vedere material, dar noi ne mai luptam aproape zilnic cu certuri/contraziceri ceea ce nu ne-ar lasa sa ne grabim la starea civila etc.

- uneori cuvintele noastre exprima mai multe decat am dori chiar noi sa credem sau sa vedem...iti place sa crezi ca te iubeste,insa se pare ca nu esti prea convins in interiorul tau de acest fapt.Adica,nesiguranta resimtita in relatie pare ca este de ambele parti si ce am incercat sa evidentiez prin sublinierile de mai sus este ca poate,ar ajuta mai mult pentru a va clarifica situatia sa priviti in fapt principala cauza care genereaza aceasta nesiguranta si semne de intrebare dintre voi doi...
E mai complicat decat pare. Stiu ca ma iubeste, dar vreau sa cred ca ma iubeste indeajuns de mult incat sa aiba rabdare si sa tina cont si de parerea mea.
Reply With Quote