Intrebarea Threadului a fost cine si cum practica abstinenta .
Toti , celibatarii , casatoritii , calugarii , tinerii , vaduvele , divortatii , toti ne intlnim sub patrafir si la potir toti ne impartasim din cuvintele Sf Scripturi si Sf Parinti si doar asa putem avea puterea ca de aceea e nevoie nu de vorbe de a trai mai curat.
E clar cam asta e tot si nu ies o iota de aici.
Am fost si eu mai chinuit recent de ispite ca a plecat parintele duhovnic la Domnul s-a mutat in inimile noastre si am ramas mai departe de potir.
Nu prea mi-a fost bine fara impartasanie cu toate rugaciunile si orice as fi facut la un moment ispitele ajunsesera nesuferite .
M-am rugat cu rabdare si mi-a dat Domnul un parinte duhovnic iar dupa spovedanie si impartasanie mi-am revenit, ranile s-au reparat.
Inainte de plecare de la manastire am mai stat la un ceai si la o vorba mai lejera cu parintii si am discutat, conversat asa mai glumind, mai zambind cum am facut si aici cu voi despre biocelulara si mistica.Astea trebuie luate cu mari rezerve, oricum oameni de stiinta se contrazic puternic si se acuza de dat in bara unii pe altii , Dumnezeu stie cum e adevarul depre lucrurile create de EL.Aici cu voi pe langa lucrurile foarte serioase ale ortodoxiei am mai adaugat ceva mai usor care nu trebuie luat prea in serios.
Cand dobandim pe Domnul ne invata El direct toate tehnicile de care avem nevoie si ne da stiinta care ne foloseste.Imi cer iertare daca am smintit pe cineva dar sper ca nu.
Doamne ajuta si iertati inca o data !
|