Concluzia la care am ajuns eu in timp:
Visele pot veni de la Dumnezeu, pot fi premonitorii, pot fi legate de anumite probleme sufletesti sau trupesti, de griji, de lucruri care macina.
Nu pot sa spun ca sunt date de cel rau. Nu stiu care ar fi alea.
Din cate stiu biserica (monahi si teologi) spun sa nu acordam atentie viselor si ca multe vin de la cel rau.
Fiecare poate sa vorbeasca pentru el.
Eu am spus din experienta mea.
Se intampla sa visezi lucruri care doresti sa ti se intample (pozitive). Astea sunt cele premonitorii.
Mai sunt vise care te urmaresc (bune sau rele) mult timp. Si nu aflam deznodamantul/cauza decat tarziu.
De ex. si eu am visat mult timp ca refaceam scoala, facultate, examene.
Si pana la urma chiar a trebuit sa mai fac cursuri si scoli.
Anumite vise (tot care se repeta) iti arata probleme ale tale, o stare sufleteasca, si mai ales spaime (cosmarurile cu frica).
Visezi parinti sau alte persoane dragi care au murit (uneori ani de zile) pentru ca nu te poti desparti de ele, findca iti lipsesc, sau ai nevoie de ajutorul lor.
Alteori, dar rar, visezi lucruri frumoase, parca semne de la Dumnezeu, care te indeamna sa crezi in El ca ai sa izbandesti.
Nu trebuie sa ne preocupam, sau sa cautam explicatii in cartii. Visele se pot interpreta numai individual, in sensul ca putem observa o legatura a lor cu anumite probleme. Fiecare pentru noi.