Subiect: despre vise
View Single Post
Vechi 18.01.2013, 17:53:14
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alecsandra_ldc Vezi mesajul
am visat toata noaptea ca am facut pacate in diverse locuri, cu diversi barbati fara sa ma satur si dorind chiar eu lucrul asta.
In mod normal, dupa astfel de vise, Sfintii Parinti ne sfatuiesc sa citim "Canon de pocainta catre Domnul nostru Iisus Hristos". Nu mai stiu unde am citit (daca la Sf Antonie Marturisitorul sau la Cuviosul Sava cel sfintit), nici chiar monahii nu scapa de astfel de vise, desi se ostenesc in rugaciuni mari. O anume forma de desavarsire (nu ca ar exista desavarsire in credinta unui muritor) ar fi aceea de a avea puterea in vis sa refuzam orice astfel de placere si sa constientizam viclenia diavolului, chiar si in starea de somn. Cu toate astea, multi barbati, chiar monahi fiind, se trezesc din somn cu asternutul patat, iar asta este considerat pe jumatate pacat la care am consimtit. De aceea si trimiterea catre canonul de pocainta, imediat dupa trezirea din acea stare!
Ca o curiozitate "statistica", as fi vrut sa stiu cum s-a desfasurat ziua care a urmat acelei nopti? Nu ma refer la relatii amoroase, Doamne-fereste, ci la ambianta in general...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote