Citat:
În prealabil postat de sophia
In casatorie nu vor fi doar un singur trup (adica sexul?). De dorit este sa fie si un singur suflet, prin iubire.
|
"8 Și cei doi vor fi un singur trup.” Așa că nu mai Sunt doi, ci Sunt un singur trup.
9 Deci, ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă.” (Evanghelia dupa Marcu)
Nush nici eu bine la ce se refera, dar e posibil sa fie vorba si de sex..
Poate m-am exprimat eu gresit...acelasi suflet, literalmente nu pot fi, dar pot fi in acelasi duh. Nici acelasi trup nu pot fi la propriu, doar ca spre deosebire de suflete, anatomic vorbind, trupurile sunt facute ca piesele de la ceas, se imbina intre ele

.
Sau ..cum s-ar zice, argumentul mai stiintific si mai cuviincios..decat sexul...ar fi ca la crearea omului..trupul femeii a fost creat plecand de la trupul lui Adam.Dar suflarea de viata a fost data separat. Nu scrie ca a luat Dumnezeu din sufletul lui Adam si a facut si sufletul Evei.
Banuiesc ca despre iubire e oricum vorba, altfel ar fi vorba de viol, dar nu acelasi suflet pt ca fiecare parte , el si ea, vine cu iubirea lui...

.
Acelasi suflet...in sens figurat..adica aceleasi sentimente..dar tot nu pot fi identice...noi nu il vom iubi niciodata la fel de mult pe Dumnezeu cat L-a iubit maica domnului...nici doi oameni nu se pot iubi la fel, parerea mea.
Si tot apropo de trup...la sf.Pavel: "Femeia nu este stăpână pe trupul său, ci bărbatul; asemenea nici bărbatul nu este stăpân pe trupul său, ci femeia."
Nu spune nici el ceva de genul : "Femeia nu este stapana pe sufletul ei, ci barbatul..etc".
Acelasi sufletu nu pot fi pt ca fiecare om e judecat separat..Eva a primit pedeapsa cu copiii, Adam cu munca campului.
Si aici e o imagine urata...dar doua suflete nu se pot amesteca.
Doua corpuri da.Dovada? Aparitia copiilor care sunt facuti si din componente organice femeiesti si din barbatesti. Sufletul copilului totusi , desi am invatat la facultate la sociologie ca au existat o gramada de teorii mai ales la triburile de indieni din America ca sufletele ar purta in ele componente din stramosi, cred ca este unic, dat de Dumnezeu si independent de parinti.
Daca nu s-ar fi amestecat, am fi putut face cat sex vrem, fiecare pleca apoi la treaba lui.
Deci un el si o ea pot fi un singur trup la propriu (copilul,care e facut doar din mama si tata, 50% feminin si 50%masculin parca,n uimi mai aduc aminte de la genetica..dar clar nu contine fasole,porumb, carne de magar sau piatra etc), nu pot fi un singur suflet...
Gresesc? Astept contraziceri :D