cezar - ioan
Sa ne ajute sa intelegem cele de folos Amin !
Eu am mai spus , cartea parintelui Ioan de la Rarau despre rugaciunea lui Iisus lamureste foarte bine structura fiintei umane intregi si raspunde la aceste intrebari .
Se vede ca au curatit vasul pe dinauntru parintii.
Cam ce am inteles eu de acolo si din altel carti:
Gandurile produse de scoarta cerebrala ( si alte locuri din corp ) vor pieri odata cu trupul dar cele produse in mintea care este parte superioara a sufletului raman vesnic caci sufletul este indestructibil. Inima e centrul sufletului in ea se afla duhul omului .
In inima se naste cuvantul adanc , gandul , cugetul nostru launtric si se umple de catre duh precum Fiul si Cuvantul in sanul Tatalui iar Duhul Il umple .
Aceasta este triada noastra dupa chipul Sfintei Treimi.
In cantarea Maicii Domnului se spune despre suflet ( care slaveste ) duh ( care se bucura ) si cugetul inimii ( care nu trebuie sa fie mandru ci smerit dupa chipul Fiului ) in lumina Preasfintei toate sunt clare de fapt este invatatoarea isihasmului dupa cum canta acatistul Rugului aprins.
Cum materia e supusa spiritului fie creierul produce dupa cugetul nostru si duhul nostru unit cu Cuvantul si Duhul ganduri bune fie daca sufletul urmeaza chipului stramb infatisat de vrajmas pe care acesta cu sila sau cu ademeniri ni-l induce la vremea ispitei , atunci si scoarta produce ganduri proaste.
Last edited by Teodosie; 18.01.2013 at 21:13:11.
|