Citat:
Īn prealabil postat de gpalama
Buna.
E cam vechi postul tau dar poate merita comentat putin.
1. In primul rand faci numai prostii duhovnicesti de una singura si mai bagi in belea si pe altii.
Nu exista in mistica ortodoxa nici o experienta de tipul: uitat pe hartie in 4 puncte si vazut chipul Mantuitorului.
Nu mai fa "experiente" duhovnicesti in felul asta pentru ca o sa-si bata joc diavolul de tine din nou.
Duhul Sfant este cel care "daruieste" experiente duhovnicesti, dar nu la cerere si intotdeauna cand nu ne asteptam si cand nu ne vor tulbura.
2. Semnul sfintei cruci gasit in cartofi chiar poate avea o semnificatie duhovniceasca. Multi oameni il gasesc in momente de necaz; semnificatia pe care am inteles-o eu este de incurajare de la Dumnezeu in necazurile avute. Din cate am inteles in 2003 ai primit semnul asta si intr-un anumit timp ai iesit din necaz - 2006.
3. Vad ca esti destul de sensibila la "experientele" duhovnicesti, mai ales ca ai facut multe prostii la viata ta cu spiritismul.
In ortodoxie NU EXISTA TRAIRI/EXPERIENTE DUHOVNICESTI LA CERERE.
Acestea sunt date, sunt o expresie a vointei si prezentei personale a harului Duhului Sfant.
Ca sfat, mergi pe calea cea dreapta si nu prin santuri duhovnicesti pentru ca vei sfarsi rau.
|
1. Nu e o experienta duhovniceasca din ce cred eu; adica, daca e ce cred eu, e vorba de o imagine in negativ, si cand o fixezi cu privirea , se retine pe retina; apoi cand o transpui pe un perete alb se fomreaza un chip; e cam ca la aparatele foto de dinainte.Tine de fizica si anatomie, nu de credinta.Am incercat si eu cu o poza desenata de cei care au propus experimentul, dar nu era a Mantuitorului.
2.Si Mantuitorul l-a trimis pe Petru (? parca..sau un apostol) sa aduca un peste in burta caruia stia sigur ca se afla o moneda. Asta da minune.
Dar crucea gasita in cartof...nu cred ca are vreo semnificatie decat in imaginatia noastra.
Asta pt ca nu e o cruce veritabila, e probabil o decolorare care seamana cu o cruce. Exista si nori care seamana cu o cruce, desene din natura etc.
Cred caDumnezeu, daca ar vrea sa ne binecuivinteze, ne-ar trimite la biserica unde se gaseste o cruce adevarata.
Sau cel mai bun semn, e cel al crucii facut pe noi.