View Single Post
Vechi 19.01.2013, 04:38:14
Laura19
Guest

Implicit

Cand o fata, cu binecuvantarea si sfatul duhovnicului, se roaga, face un acatist, ptr. gasirea unui sot si dupa o vreme 'intamplator' da peste un baiat, se plac si fac nunta, nu Dumnezeu a scos in calea fetei credincioase baiatul potrivit pentru ea? :) Cam asa se intampla cand te lasi in voia Domnului si ai incredere deplina in El, nu? Nu stiu daca se poate incadra la suflete pereche in sensul modern, care suna mai mult a destin predestinat. Ai doua posibilitati: sa faci voia ta sau voia Domnului. Cand tinerii sunt nehotarati ce cale sa urmeze, e bine sa ceara sfatul unui duhvnic imbunatatit si sa se roage ptr. a afla voia Domnului.

Cel mai bine este sa iti alegi o persoana care are aceleasi teluri in viata ca si tine. Cruce grea cand unul este credincios si altul nu este. Si sa te inhami la o casnicie cand stii f.bine ca persoana respectiva nu este credincioasa si iti spui tu ca vei reusi sa o convertesti suna mai mult a mandrie. Cand dupa o perioada unul din soti se aproprie de Biserica, este altceva. Dar tu ca om credinciosi si cu frica de Dumnezeu sa te iei cu un necredincios, nu e bine.

Sunt soti care sunt impreuna de ani de zile si se iubesc foarte mult si nu au ochi ptr. alte persoane. E drept ca astfel de modele sunt din ce in ce mai rare, dar exista.

Credinta si ascultarea de Dumnezeu sa fie pe primul loc si restul vor veni de la sine, eu asa cred.

(Tutea spunea ca libertatea este ca o sfoara: poti sa te duci in sus sau in jos.)

Last edited by Laura19; 19.01.2013 at 04:51:50.
Reply With Quote