View Single Post
Vechi 19.01.2013, 09:34:47
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Laura 19,

Mie personal nu imi prea place ideea ca daca vrei sa te casatoresti, dai nu stiu cate acatiste, vorbesti cu nu stiu ce preot "imbunatatit" etc. Asta seamana mai mult a relatie magica cu Dumnezeu. Am intalnit mai demult un viitor preot, culmea, care ii spunea unei prietene comune ca daca nu ai pe nimeni si vrei sa te casatoresti trebuie doar sa dai un nr. fix de acatiste in care sa scrii nu stiu ce, si gata, s-a rezolvat treaba.
Ca si cum Dumnezeu ar fi un fel de bancomat in care bagi cardul si ti-a venit banul.
Sigur ca te poti ruga lui Dumnezeu sa te lumineze in privinta asta, dar ca sa astepti ca El sa-ti scoata in cale o anume persoana, asta suna ca "pica para malaiata in gura lui natafleata".
Si nu era vorba in ce spuneam ca te poti casatori cu o persoana necredincioasa sperand ca ai putea sa o convertesti. Exista multi care vin la biserica, se spovedesc, postesc, se roaga, dar sunt plini de trufie si de judecarea aproapelui iar credinta lor seamana mai mult a superstitie si a habotnicie, decat a credinta adevarata.
Am cunoscut oameni care nu mergeau la biserica dar care aveau totusi o curatie sufleteasca si o disponibilitate spre credinta si chiar spre biserica, pe care insa nu apucasera inca sa o descopere. Nu cred ca trebuie respinse a priori asemenea persoane fiindca, vezi doamne, eu sunt credincios si merg la biserica iar tu nu mergi si esti vai de capul tau. Nu putem sa judecam asa, cel putin nu in toate cazurile.
Reply With Quote