View Single Post
Vechi 19.01.2013, 11:38:31
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mishul Vezi mesajul
Ah ce rau imi pare! Chiar am trecut pe acolo recent.
Nu stiu cand o sa mai am ocazia...

Oricum multumesc pentru sfat.
Raspunsul tau la misto nu iti face cinste .
Pe mine nu ma atinge dar despre tine ... iti traduce cite putin din caracter.
Am vazut ce s-a scris pina acum pe thread si solutiile care ti s-au dat asa incit daca chiar ai vrea sa iti faci rost ai avea de unde cu virf si indesat .

In zilele noastre aproape ca nu exista minastire care sa nu aibe la pangar un tip de metanier .
Numai ca , in zilele acestea , ele se cumpara mai ales ca material decorativ, ca de asta si produc minastirile , sa fie pt. vinzare pe scara larga .
Este shik sa porti atirnat de incheietura minii tot felul de porcarii si zorzoane.
Daca un om este putin invechit in duhovnicie , ii este suficient sa priveasca la metanierul vreunui trecator (tinar sau nu ) si dupa cum arata acesta isi da seama daca este un nevoitor sau un "artist"

Spuneam ca raspunsul tau este la misto .
Daca zici ca ai fost in Athos , acolo chiar ca nu exista minastire sau schit la al carui pangar sa nu existe metanier, cu multime multa .
Daca ai fi mers cu adevarat in Athos ai fi observat aceasta de departe . Dar probabil ca tu ai fost in Athos ca sa vezi cum este clima si verdeata muntelui .
Nu este adevarat ca acolo se foloseste un anumit gen de metanier .
Exista in pangare tot felul , dar tot felul de metaniere : si din lina si din sintetic, si cu margele despartiroare si si fara , chiar cu serafimi (ca pt. calugari) , cu si fara cruce ... este tot ce vrei si ce nu vrei !
Probabil ca in minastiri, ei pt. ei, calugarii isi fac acest fel de metaniere simple , doar din noduri insirate deoarece calugarii athoniti in mare parte din acestea folosesc.
Asta asa este ! Dar la vinzare este cu totul altceva si exista tot ce vrei !

Deci ori intrii in prima minastire mare (lavra) din Romania si iti cumperi metanier . Ori te vei duce special iarasi in Athos doar ca sa vizitezi pangare de minastiri si sa iti cumperi un metanier dupa care fuguta te intorci ascasa , ori te lasi pagubas si inchei topicul in mod elegant si fara alte si alte justificari si explicatii absurde !

Pina aici ai primit toate raspunsurile f. bune de care aveai nevoie !

Last edited by zaharia_2009; 19.01.2013 at 11:41:43.
Reply With Quote