19.01.2013, 22:12:36
|
 |
Member
|
|
Data înregistrării: 25.12.2010
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de Laura19
De ce sa fie gresit daca primesti binecuvantarea duhovnicului sau a unui parinte imbunatatit cum e Pr.Iustin ptr. casatorie? Sau sa ceri sfatul daca esti in dubii?! Chiar si cand ai gasit pe cineva ai nevoie de binecuvantarea duhovnicului ptr. a te casatori cu acea persoana (+ binecuvantarea parintilor).Daca tu simti ca, calea ta de mantuire este casatoria atunci nu vad de ce sa fie gresit daca te rogi Domnului sa te ajute sa iti gasesti persoana potrivita care sa fie si pe placul tau, dar si pe placul Lui. Sunt atatia tineri care cu ajutorul Sfintilor (Sf.Parinti Ioachin si Ana, Sf.Nectarie etc) si a Maicii Domnului au reusit sa isi gaseasca pe cineva credincios in aceasta lume pagana. Oricum fara binecuvantarea duhovnicului nu iese nimic bun. Fara ruga nu iese nimic bun. Nu e gresit sa faci un acatist acasa. In general, a da acatiste la Biserica nu este gresit, caci daca era nu mai primea nici un parinte. Ci felul in care te raportezi la ele. Una este sa dai si acatist la manastire-in sensul sa se roage un parinte ptr. tine- si in acelasi timp tu sa fi un crestin model, sa tii posturile, sa fi bun, sa te rogi, sa faci milostenie etc. si alta este sa dai acatist si sa astepti, tu facand pacate dupa pacate. Asa si cu parintii care au primit darul inaintea-vederii. Unii ii privesc ca pe niste clarvazatori cu puteri magice, altii stiu care este treaba si cu credinta in Domnul merg la el-nu ptr. a stii viitorul, ci ptr. ajutor. Sunt multi parinti imbunatatiti care primeau oamenii la dansii cu tot felul de probleme si se rugau ptr. ei. Nu e gresit sa alergi la preotii Domnului, e gresit sa fi mandru si sa crezi ca poti face singur ceva fara Dumnezeu. A te lasa in voia Domnului nu este echivalent cu a sta si a astepta sa pice din cer. Eu personal am mai mare incredere in judecata Lui Dumnezeu decat in judecata mea.
|
Foarte adevarat, sunt de acord cu tine; si da, cum spunea cineva mai sus, ar fi binevenite pareri si de la cei care s-au casatorit mai tarziu.