O femeie a venit la duhovnicul ei:
- Parinte, sotul meu mi-a spus aseara ca m-a īnselat cu o colega de serviciu. I-am spus ca nu vreau sa mai locuiesc cu el, ca vreau sa plec la mama mea.
- Īi pare rau pentru ce a facut?
- Da, īi pare. Doar el mi-a spus, ca mie nu mi-ar fi trecut prin cap asa ceva. Dar nu vreau sa īl iert. Nu meritam asa ceva. O sa divortez.
Duhovnicul īncerca sa o convinga sa renunte la hotarārea ei, dar nu reusi. Īi spuse:
- Stai īn genunchi sa īti citesc rugaciunea pentru divort.
Femeie īngenunche si, spre mirarea ei, īl auzi pe duhovnic spunānd o rugaciune ciudata: "Doamne, ne-am saturat sa facem voia Ta, sa tinem poruncile Tale. Nu ne ierta noua greselile noastre, ca nici noi NU iertam gresitilor nostri".
- Parinte, dar ce rugaciune este asta? Eu vreau sa ma ierte Dumnezeu.
- Nu se poate.
- De ce nu se poate?
- Daca tu nu īl ierti pe cel care ti-a gresit, daca tu nu īti ierti sotul, cum vrei sa te ierte pe tine Dumnezeu?
Īntelegāndu-si greseala, sotia īsi suna sotul de la telefonul din fata bisericii.
- M-am razgāndit, nu mai divortez. Īmi e foarte greu sa te iert, dar... te iert.
Sotul s-a bucurat foarte mult auzind aceasta. O iubea pe sotie si nu īsi putea da seama cum acceptase sa o īnsele. Ridicāndu-se din pacat, i-a fost credincios sotiei sale pāna la sfārsitul vietii....
|