View Single Post
Vechi 20.01.2013, 08:26:04
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Situatia aceasta nu este specifica Romaniei. Nici in restul Europei lucrurile nu stau fundamental diferit, procentul celor care cred intr-un "Dumnezeu al filosofilor", dar nu intr-un "Dumnezeu viu si personal" depasindu-l peste tot pe al celorlalti. Ani de zile, eu insumi am facut parte din aceasta larga majoritate a celor care "cred in Dumnezeu, dar nu cred in ce spune Biserica".
Eu nu as pune (si) acest lucru pe seama lipsei de catehizare, fiindca, sub acest aspect, oamenii sunt bine informati. Daca ar fi intrebati daca sunt la curent cu ceea ce crede Biserica, si anume ca Dumnezeu S-a intrupat intr-un om, majoritatea ar raspunde afirmativ. Problema este ca nu adera la acest adevar, iar cauza acestei lipse de aderenta e mai complexa decat inexistenta catehizarii. Misterul Intruparii, ca si actualizarea lui in Sfantul Sacrament este "Misterul Credintei" (mysterium fidei), care nu e pe deplin nici rational, nici i-rational, ci, dupa cum s-a spus, "a-rational". Omul modern a alunecat spre o asemenea orientare a mintii incat adera cu greu la Misterul Credintei, oricata cateheza ar face.
Parerea mea.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 20.01.2013 at 08:30:59.
Reply With Quote