La parintele Ioan au venit odata doi crestini, si unul dintre ei i-a spus:
- Parinte, eu de cānd m-am casatorit nu am calcat nici un post al Bisericii, si m-am unit cu femeia mea numai īn zilele īngaduite de Biserica. Si īn fiecare seara spunem īmpreuna Paraclisul Maicii Domnului. Oare ne māntuim sufletele facānd asa sau nu?
A īntrebat si celalalt:
- Eu cu sotia mea cheltuim numai putini bani pentru cele necesare traiului, iar restul īl īmpartim la saraci. Oare ne vom māntui prin aceasta?
Fara sa le raspunda, parintele a intrat īn altar sa se roage. Dupa o vreme a iesit sa le raspunda la īntrebari:
- Oare toata viata de familie a unui crestin se rezuma la post si la rostirea unui paraclis īn fiecare zi? Nu. Sau se rezuma la milostenia data celor īn nevoi? Nici asa, ca altfel unii sectanti ar fi mai bineplacuti lui Dumnezeu decāt drept-credinciosii. Sunt bune faptele voastre, si vor avea plata de la Dumnezeu, dar numai daca veti tine toate poruncile va veti māntui. Ca poate cineva sa faca mari nevointe, dar daca, de exemplu īsi uraste vrajmasii, ura aceasta īl poate duce īn iad. Luati aminte!
Sunt pline azilele cu daruri dar lipsite de IUBIRE!
|