View Single Post
Vechi 20.01.2013, 20:23:58
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ana Tr. Vezi mesajul
Cate am citit imi e nu frica ci foarte frica si asta de ambele variante. Totusi cred ca starea mea de sanatate va fi o problema.
Nu ai de ce sa iti fie frica. Nasterea e o experienta normala, naturala prin care au trecut sute de milioane de femei. E cel mai important pas in viata unei femei. E cea mai minunata experienta posibila.E drept ca nu e lipsita de durere, dar bucuria de a simti o mogaldeata calda cum aluneca usor din trupul tau, apoi auzi un planset puternic...urmeaza apoi un moment unic cand medicul ti-l ia si il pune pe pieptul tau. Mogaldeata aia mica, zbarcita, unsuroasa, calda...sta cu ochii mici si luminosi, ca o raza de soare si te priveste fix...Esti tu, mamica lui. E un moment unic cand timpul se opreste ptr cateva secunnde in loc. Universul incremeneste ca tu sa te poti bucura in tihna de minunea aceea cu ochii mici. ai vrea ca momentul acela sa nu se mai termine niciodata.
Nu exista bucurie mai mare pe pamantul asta.
In clipele alea uiti totul: uiti durerea, uiti teama, uiti efortul prelungit si sustinut de a expluza pruncul. Nimic nu mai conteaza: doar el.
Si merita!
Eu la primul ma incurajam: daca atatea femei au putut s-o faca , de ce n-as putea tocmai eu?
La urmatorul ma incuraja bucuria avuta la nasterea primului.
Si acolo, in travaliul nu am incetat sa ma rog. Asa simplu, printre contractii, cum puteam. Iar rugaciunea m-a ajutat sa suport mult mai usor totul. Imi dadea putere.Si bucurie.Si emotie. Si chiar atunci cand eram pe masa, in expulzie nu urlam. O rugam mereu pe maicuta Domnului sa ma ajute, sa imi dea putere. Si am simtit o putere nemaintalnita. Se mirau si medicii si personalul medical cum de sunt asa linistita. Cum de nu tip...

Nu o zic ca motiv de lauda. Nici nu as avea de ce. O zic doar ca sa iti arat ca atunci cand iti pui nadejdea in Domnul, El te ajuta. Suporti mult mai usor totul. Iar dupa...sti ce e minunat? ca te simti o femeie puternica.
Am trecut, cu ajutorul Domnului si hopul acesta. privesti increzatoare inainte. Faci primul pas spre o noua etapa a existentei. O etapa in care tu, mama, ai un rol important. Fundamental.