Citat:
În prealabil postat de leonte
Ceea ce ma tulbura este ca sunt incapabil sa exprim in cuvinte adevarul pe care il caut si pe care incerc sa il traiesc. Si sunt incapabil pentru ca sunt mandru si caut sa le dau peste nas celor ce nu li s-a dat inca sa guste din acelasi pahar din care mi s-a dat si mie. Daca i-as iubi, daca grija mea cea mai mare ar fi intunericul la care se expun, atunci poate ca si cuvintele mele ar avea mai multa greutate...
|
Poate ar trebui sa te tulburi ca te-ai iutit cu critica, atunci cand te-am rugat sa raspunzi lui Mihnea.
Consideratiile tale imi par acum arbitrare si speculative. E vorba despre o problema biblica al carei talc merita evidentiat, macar in parte. In chestiunea de fata nu mai discutam pareri personale si preferinte subiective. Pur si simplu intrebarea viza cu exactitate un anumit detaliu si interpretarea lui crestina. Ai fi putut sa raspunzi simplu, fara sa faci atata tamtam, la o chestiune care tine de Scriptura.
Ceea ce m-a deranjat si ma surprinde in continuare in pozitia ta este ca pui
curva-animatoarea de bordel mai presus de
femeia care unge cu Mir pe Domnul.
Aceasta preferinta - ordine de prioritati in erminia ta, eu nu o pot trece cu vederea. E grav ca vezi doar curve acolo unde
Domnul a vazut femeia care I-a pregatit, dupa Traditie, trupul pentru slujba inmormantarii ungere de care, mai apoi, in iuresul evenimentelor nu a mai avut parte, precum stim.
Parca ziceai ca ai cantat la strana... Nu ai luat aminte in cantari despre aceasta nuanta?...
Iuda nu s-a smintit pentru ca o curva spala picioarele Domnului, ci pentru ca Mirul Sfant era, in mintea lui ingusta si in inima lui vanduta, irosit...
Asadar, leonte, cand te mai poarta gandul la femeile mironosite, adu-ti aminte ca nu de curve e vorba in Scriptura, ci de Puterea si Dragostea lui Hristos Dumnezeu. Iar mironosita nu e un cuvant care vine de la curva - animatoare de bordel, precum sta engramat in cultura ta teologica, ci vine de la sfantul-sfintitorul
Mir.
Mir - mironosita.
Poate te folosesti de acest mic detaliu si nu te mai repezi la jugulara cu atata nesat agresiv.