Citat:
În prealabil postat de Dumitru73
scrie în VT.
până la urma, nu poți fi oprit de la Împărtășanie, decât de un pacat.
iar secretiile corpului uman nu sunt păcate.
asa și bărbații ce au poluție în noapte de precede Liturghia, ar avea unele interdicții.
|
Raspunsul canonic al lui Timotei al Alexandriei (intrebarea 12), face o distinctie importanta intre pofta omeneasca si ispita demonica: "Cum va fi sfatuit cel care vrea sa se impartaseasca dupa ce a avut polutii nocturne? Raspuns: Daca au venit din dorinta pentru o femeie, se va opri, dar daca au fost o ispita a diavolului, se va impartasi pentru ca ispititorul il va munci cand va dori sa se impartaseasca".
Eu una respect VT,adica ii atribuit o oarecare importanta, si cred ca au fost cuvintele lui Dumnezeu chiar daca au fost valabile pentru acea vreme. Si Iisus, Maica Domnului, sf.Ioan Botezatorul etc au ascultat legea si nu le-a facut rau.
Oricum, Dumnezeu nu a vorbit de orice secretii: doar de sangele necurat la femei si de samanta la barbati. In rest necurati mai erau doar leprosii.
Altfel, orice alta boala, scuipatul, nasul care curge , transpiratia, lacrimile nu sunt condamnate. Nu cred ca e o simpla coincidenta.
Nici la femeie,ceva firesc, nu ar trebui sa fie necurat.Mai ales ca la noi se intampla in toate cazurile, independent de vointa noastra, de ce ne imaginam , de ce simtim.Si totusi nu ne este permis accesul in biserica.So...i donno.