Andra, nu stiu cum iti inchipui tu ca e cu rugaciunea... Ingaduie, te rog, sa ma confesez tie, pacatosul care sunt, eu nevrednicul si pururi ucigasul...! (de prezent ori, poate altfel spus, de Vesnicie)
Deocamdata eu cred ca-ti e frica de ea, de rugaciune...
Fireste! Si mie imi era, prizonier fiind eului meu hipertrof si incurajat mereu de succese lumesti. Ca am fost un tip "de succes", in tot ce a pohtit pipotzica mea. Rasfatat de Dumnezeu cu multe daruri, din nascare (fara a banui, neavind eu pacatosul sfanta frica de Dumnezeu, ca aveam de lucru, cu mult cutremur, iar nu sa cheltuiesc de zor... ERAM SMULS DIN PREZENT).
Apoi, cand alegerile mele au au ajuns pana in panzele albe, cand totul mergea snur, a prins in mine un plans puternic, traznet pe cer senin.
Totul mergea snur, iar sufletul meu plangea.
Cei care ma stiau au crezut la inceput ca glumesc... ca am un nou look spiritual, ca fac fitze, ca, ma rog, a iinebunit brusc baiatu, ca doar e psihlog si se poarta...
Nici vorba! Astazi stiu ca Domnul isi cunoaste nu doar Scriptura (noastra), ci si... Scriptura (Lui)! Cartea in care speram ca suntem cu totii, e a Lui, mai intai... Fie si a noastra, Doamne ajuta!
Ei bine, credeam si eu, ca eram scolit bine, ca rugaciunea singura, fara alte demersuri, te duce in boala, in autism, in schizo, daca vrei...
Prostii lumesti. Dracovenii.
Draga mea, iti marturisesc: rugaciunea e pulsul vietii noastre.
Rugaciunea e hrana cea de fiecare zi.
Rugaciunea e cordonul ombilical fara de care prunci cum suntem ... murim, pur si simplu.
Rugaciunea e scut contra sagetilor-spadelor-coltilor-gloantelor (nebanuite, inca) din vazduhuri.
Rugaciunea e Mersul Duhului prin noi. Rodul Lui dintai: PARGA ROADELOR!!!
Rugaciunea, draga Andra, nu e subiect de taclale: e zvac! Zvac spre A FI.
Rugaciunea ne e mama si tata. Sora si frate, fiica si nevasta. Sange si stele...
Cui?
Noua, cautatorilor onesti ai FERICIRII.
Ca nu ne multumim cu mediocritati in masuri, cu zgarci in ciorba...
Tu insati, vrei excelenta. O vad. Da-mi voie sa te inteleg...
Totusi, ingaduie sa spun: cauta rugaciunea! Nu e alta excelenta!
Cand vei deprinde rugaciunea simpla, uite, un simplu Doamne miluieste, pe zi si pe noapte, sub ger si furtuna, la baie sau la teatru, in hol sau prin perete, oh, Andra, vei afla atunci!
Care depresie, scumpo?......
Spui oare ca rugaciunea nu iti da solutii concrete?
Am sute de exemple, eu un pacatos infect, care arata fara nici un dubiu ce e rugaciuena: Viata, asta e. Simplu: Viata. Si viata, de voiesti...
Vei spune: cum imi rezolva rugaciunea, PRACTIC-PRAGMATIC cutare problema concreta.
Marturisesc inaintea oamenilor si a BUnului Dumnezeu: nu stiu cum. Dar "se rezolva"! (sAU NU... DE NU E IN FOLOSUL SUFLETULUI NOSTRU...)
Nu-mi cere explicatii, nu cunosc. Io sunt baiat destept si petrecut in fel si chip pe lumea asta, crede-ma, insa nu stiu cum...
Stiu doar ca rugaciunea se ingana cu Cuvantul Domnului!
Cereti...
Bateti...
Si inca: "Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu..."
DRaga mea, sunt psiholog. Livrez de ani de zile marfa ta. Am facut-o cu multa atentie. Cu acrivie, chiar... Ca un mic Pavel al bisericii mele...
Iar azi iti spun, draga sora:
ROAGA-TE!
SPRE FERICIREA TA,
SPRE SLAVA LUI DUMNEZEU!
AMIN+
Last edited by cezar_ioan; 22.01.2013 at 03:31:03.
|