View Single Post
Vechi 22.01.2013, 02:37:02
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Eu stiam ca un bun gradinar nu doar uda florile, ci si smulge balariile.
Ca atat timp cat balaria creste langa floare, apa ajunge si la ea iar in virtutea legilor naturii, balaria va creste mai repede si mai mare decat floarea si va sfarsi prin a o sufoca.
E o subtilitate care vad ca-ti scapa... Nu-i bai, multime mare mi-a scapat si mie, ani si ani (de egopraxie, de mandrii pe care le tot port si-acum, nenorocitele de ele... nenorocitul de mine... )
Nu tine de natura, de vegetal, de biologie, de pamant si iarba verde, nici macar de mersul Soarelui si-al Lunii.... ci de ceva la fel de viu si cu mult mai alambicat: de insusi sufletul cu natura lui aparte, frate... Care tine de alte legi, deseori, de voiesti sa accepti asta. (Si stiu ca accepti, din principiu, ca sa zic asa, din POSTURA de credinta.)
Ca urmare: cat dai sa iti vand pontu?....:)

Alin, uite cum vad treaba: am constatat si eu, deopotriva cu altii mai priceputi ca mine (din cate am citit, am auzit), ca raul se hraneste cu atentia pe care i-o acordam.
Asadar, mai intai oprire de la a acorda atentie (energie vie, vitala) gandurilor negative. Sunt multe, sunt toptan mereu... Dracii, rugina, ura nu au limita, NU AU SOMN (tocmai de-aceea te trezesc chiar si la rugaciune, nu-i asculta!)

Spor la gandul bun: rugaciune, pentru uzul launtric.
La fel in afara: subliniem mereu, cu apa vie a vorbei, a intregii fiinte, micul semn al pasului pe drumul bun. Si la noi si la semen.

Greu sa pui mereu pariu pe mugurele verde, cand in tine te-au invatat mereu ceilalti sa te ocupi mai ales cu critica, cu evidentierea ratarilor, a neimplinirilor... Oh si cate sunt...

Dar ai cui fii suntem, frate? Ai lui sa moara?

Sau ai lui SA FIE!

Amin, Amin, asadar. AMIN!

P.S. Din pacate sunt prins mai mereu de tendinta criticii si a criticarii, de evidentierea negativului, de suspiciuni, de banuieli. Dar incerc sa ma dezobisnuiesc, cu oarecare folos uneori, si am vazut ca in majoritatea relatiilor acest nou mod de comunicare da roade bune.
Trecerea de la "pai" la "barna" e un proces indelungat, cred.

Last edited by cezar_ioan; 22.01.2013 at 17:36:15.